Ιταλία – Gallo lungo: Ένα μοναδικό νησί σε σχήμα δελφινού μέσα στα γαλανά νερά! – Eirinika-TripInView

Αεροφωτογραφία από το μοναδικό παγκοσμίως ελληνικό site Trip In View

 

Αίθριος, καλοκαιρινός καιρός σε όλη τη χώρα - Έως 35 βαθμούς η θερμοκρασία​​

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Διαβάστε την αναλυτικότερη πρόγνωση του καιρού εδώ 

Το dream team της ελληνικής ιστοσελίδας έχει καταγράψει πετώντας ψηλά όλη την ακτογραμμή της Μεσογείου: Ελλάδα – Ιταλία – Μάλτα –  Γαλλία & Μονακό – Ισπανία – Πορτογαλία και Τουρκία.
Κάθε μέρα θα ανεβάζουμε μια αεροφωτογραφία του Trip In View που θα συνοδεύει την πρόγνωση του καιρού και θα την βρίσκετε μεμονωμένα στο summer@eirinika. 

Λίγα λόγια για το Gallo Lungo 

Στις ακτές της γραφικής πόλης Αμάλφι στην Ιταλία υπάρχουν τρία μικρά βραχώδη νησιά, γνωστά ως Li Galli (οι Κόκορες) ή Le Sirenuse (οι Σειρήνες). Σύμφωνα με την Αινειάδα του Βιργιλίου και τον Οβίδιο, σε αυτά τα τρία νησάκια  ζούσαν οι Σειρήνες, το τραγούδι των οποίων άκουσε ο Οδυσσέας, καθώς περιπλανιόταν μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη. 

Το σχήμα του μεγαλύτερου από τα τρία αυτά νησιά μοιάζει με δελφίνι, αν το δει κάποιος από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία. Το νησί αποτέλεσε αγκυροβόλιο κατά την αρχαία ρωμαϊκή εποχή, ενώ κατά τον Μεσαίωνα έγινε μεσαιωνικό φέουδο του αυτοκράτορα Φρειδερίκου Β ‘.

Πάρα πολλοί επώνυμοι είχαν επισκεφθεί αυτό το μικρό επίγειο παράδεισο ανάμεσα στους οποίους η Γκρέτα Γκάρμπο, η πριγκίπισσα Μάργκαρετ της Αγγλίας, η Σοφία Λόρεν και η Ζακλίν Κένεντι. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο Ρώσος χορευτής μπαλέτου και χορογράφος των Ρωσικών Μπαλέτων, Λέονιντ Μασίν, ο οποίος έμενε στο Ποζιτάνο, εντόπισε το ακατοίκητο νησάκι με τα ρωμαϊκά ερείπια και το αγόρασε.

Ο Μασίν μετέτρεψε το ρωμαϊκό παρατηρητήριο που υπήρχε στην κορυφή του λόφου σε ένα στούντιο χορού με ένα υπαίθριο θέατρο, το οποίο καταστράφηκε από μια καταιγίδα. Ο Μασίν πέθανε το 1979 και το ακίνητο ερημώθηκε για περισσότερο από μια δεκαετία, μέχρις ότου ένας άλλος διάσημος Ρώσος χορευτής, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ το αγόρασε το 1988.

Μετά τον θάνατο του Νουρέγιεφ, ο Τζιοβάνι Ρούσο αγόρασε το νησί και έχτισε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο για το οποίο χρειάστηκαν 15 χρόνια και 28 εκατομμύρια ευρώ . Επίσης, άνοιξε την βίλα του Νουρέγιεφ ως αξιοθέατο για το κοινό, επιτρέποντας εκδρομές με σκάφος και κολύμπι γύρω από το νησί- και για τους λίγους τυχερούς που αντέχουν οικονομικά, προσφέρεται διαμονή για μερικά βράδια.... 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ