Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας μαγειρεύει πεντανόστιμο κοτόπουλο πουτανέσκα

Γρήγορη, εύκολη και πολύ γευστική συνταγή!

Υλικά

1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
4 κοτόπουλα στήθος, χωρίς πέτσα και κόκαλο
1/4 φλ κρεμμύδι, πολτοποιημένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 φλ ντομάτα, τεμαχισμένη
1/4 φλ πράσινες ελιές, κομμένες
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, λιωμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φιλέτο αντζούγιας, τεμαχισμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Βάζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 5 λεπτά, γυρνώντας το μόνο μία φορά . Βγάζουμε το κοτόπουλο από φωτιά και το κρατάμε ζεστό.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο (½ κ.σ.) , το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Μαγειρεύουμε για 9 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας συχνά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ