Κλαίει ο πλανήτης με τις εικόνες των νεκρών ζώων από το ψύχος των - 50 βαθμών στη Μογγολία

Τη δριμύτητα του χειμώνα της Μογγολίας, όπου το θερμόμετρο έφτασε φέτος ακόμα και τους πενήντα βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, αλλά και τα τραγικά αποτελέσματά της στο ζωικό πληθυσμό αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Μέσα στις συνθήκες παγετού περισσότερα από 850.000 ζώα δεν τα κατάφεραν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Η Γιαπωνέζα φωτογράφος Madoka Ikegami ταξίδεψε στις επαρχίες Zavkhan, Nalaikh και Ulaanbaatar τον Απρίλιο και κατέγραψε στο φακό της το μέγεθος της καταστροφής.

Στην γλώσσα της χώρας η κατάσταση αποκαλείται Dzud και περιγράφει τους μαζικούς θανάτους αλόγων, προβάτων, κατσικιών, αγελάδων και άλλων ζώων λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Η φωτογράφος είχε επισκεφθεί τη χώρα παλαιότερα και όταν άκουσε για το Dzud ταξίδεψε στη Μογγολία και πάλι για να δει αν οι άνθρωποι που είχε γνωρίσει στο πρώτο ταξίδι της ήταν όλοι καλά. Όπως λέει, βρήκε πρώην βοσκούς που είχαν αναγκαστεί να αφήσουν τις αγροτικές περιοχές που ζούσαν για να βρουν δουλειά στην πόλη, αφού είχαν χάσει όλα τα ζώα τους αλλά και άλλους που αγωνίζονταν να σώσουν όσα ζώα τους ακόμα πάλευαν για τη ζωή τους.

Η Ikegami συνειδητοποίησε τον πλήρη έκταση της καταστροφής που προκάλεσε το Dzud όταν είδε ένα σκυλί να τρώει τα πτώματα νεκρών ζώων.

«Τότε ξαφνικά, με τους σωρούς πτωμάτων ζώων μπροστά στα μάτια μου, συνειδητοποίησα τι ακριβώς σημαίνει το Dzud για τους ανθρώπους αυτούς. Στην καθημερινότητά μας εμείς δεν εκτιθέμεθα σε τέτοιες τραγωδίες», είπε στη Daily Mail.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ