"Μπελάδες" για τη δισεκατομμυριούχο Ελίζαμπεθ Χολμς: Ποιοί & γιατί θέλουν να της απαγορεύσουν να δουλεύει για 2 χρόνια!

Η νεαρότερη δισεκατομμυριούχος των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζει πια σημαντικά προβλήματα με την Δικαιοσύνη και τις Αμερικανικές Αρχές!

Οι Oμοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνες για θέματα Υγείας εξετάζουν - σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες η Wall Street Journal - να απαγορεύσουν στη νεαρή δισεκατομμυριούχο Elizabeth Holmes, την ιδρυτή της Theranos, την είσοδο σε εργαστήρια δοκιμών για τουλάχιστον δύο χρόνια!

Η επιστολή που προέρχεται από τα Centers for Medicare and Medicaid Services, αναφέρει πως οι Αρχές σκοπεύουν να επιβάλουν κυρώσεις στην Theranos από τα μέσα Μαρτίου (18 Μαρτίου). Αιτία αποτελεί η αποτυχία της εταιρείας να διορθώσει - μέχρι στιγμής - σημαντικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στα εργαστήριά της στην Καλιφόρνια.

Η εταιρεία της Elizabeth Holmes εξειδικεύεται πάνω στις εργαστηριακές αναλύσεις αίματος και έχει δημιουργήσει αρκετές δική της μεθόδους ανάλυσης. Το 2014, στο πρώτο γύρω χρηματοδότησής η αξία της Theranos υπολογίστηκε στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ωστόσο, σήμερα οι μέθοδοί αναλύσεών της αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό ως προς την ακρίβειά τους. Η επιθεώρηση των εργαστηρίων στην Καλιφόρνια από τις υπεύθυνες Aρχές που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, αποκάλυψε παραβιάσεις πάνω σε πέντε μεγάλες κατηγορίες που περιγράφονται από την ισχύουσα νομοθεσία για τα κλινικά εργαστήρια στις ΗΠΑ.

Οι Ομοσπονδιακές Αρχές ζητούν από την Theranos απαντήσεις και διορθώσεις, βάσει των νόμων των ΗΠΑ, ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν την τιμωρία. Σύμφωνα με τις προτεινόμενες κυρώσεις, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε κανένα από τα εργαστήρια της εταιρείας της, τόσο στην Καλιφόρνια όσο και στην Αριζόνα, για διάστημα 2 ετών.


 
Πάντως, οι εκπρόσωποι της Theranos εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να συνεργαστούν με τις αρχές και να προβούν στα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα πριν λήξει το χρονικό όριο που έχουν θέσει οι Αρχές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ