Σήμερα φτιάχνω burger με τόνο & τζίντζερ σε συνταγή του Άκη Πετρετζίκη - Γρήγορο & εύκολο

Μια καλοκαιρινή παραλλαγή της αμερικάνικης λιχουδιάς που λατρεύουν όλοι!

Συστατικά
Για τα μπιφτέκια

2 κονσέρβες τόνου σε λάδι καλά στραγγισμένες
πουρές από 2-3 πατάτες
μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός)
1/2 κγ.τσίλι σε σκόνη 
1/2 κγ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κρόκοι αυγού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
Για τα burger

4 ψωμάκια για burger
μαγιονέζα
λαχανικά της αρεσκείας μας (ντομάτα, μαρούλι κτλ)

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον πουρέ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
Σε μια βαθειά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες τις οποίες εχουμε κόψει σε κύβους. Μόλις μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλουν την πολύ υγρασία.
Στη συνέχεια περνάμε τις πατάτες απο ένα κόσκινο με τη βοήθεια μιας χούφτας. Παίρνουμε τον πούρε, τον βάζουμε σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τον πουρέ, σε ένα μπόλ με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλάθουμε 4 όμοια μπιφτέκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολα.
Ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τα burgers μας με ψωμάκια, μαγιονέζα και λαχανικά της αρεσκείας μας.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ