Απίστευτο: Ο πρίγκιπας Χάρι κάνει τεστ HIV σε live μετάδοση στο Facebook & γίνεται χαμός στο διαδίκτυο

Ο 31χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και πέμπτος στην διαδοχή του θρόνου, πρίγκιπας Χάρι, επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Guys and St. Thomas' Hospital» στο Λονδίνο και υπεβλήθη σε εξέταση για τον ιό HIV  (ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας), που προκαλεί την νόσο του AIDS.


 

Η διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά στα social media, μέσω της σελίδας της βασιλικής οικογένειας στο Facebook. Ο πρίγκιπας περίμενε μόνο λίγα λεπτά μέχρι να του δοθεί το αποτέλεσμα και, όπως αποκάλυψε ένας από τους γιατρούς που ήταν παρών, ο Χάρι έδειχνε λίγο εκνευρισμένος μέχρι να πάρει στα χέρια του το αποτέλεσμα που ήταν αρνητικό.

 

Η ενέργεια του γοητευτικού και περιζήτητου πρίγκιπα έγινε για να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην εξέταση για τον ιό HIV, αλλά και παράλληλα, για να δείξει ότι δεν πρέπει να «στιγματίζονται» τα άτομα που έχουν τον ιό. Στην Βρετανία εκτιμάται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 11.000 άνθρωποι που είναι φορείς του ιού, χωρίς να το γνωρίζουν.

Το σχετικό βίντεο, παρόλο που αναρτήθηκε μόλις πριν λίγες ώρες, έχει ήδη περισσότερα από 44.000 likes και πάνω από 400 κοινοποιήσεις, αναφέρει η telegraph.co.uk.

Ο νεαρός πρίγκιπας έχει δηλώσει ότι προτίθεται να συνεχίσει το έργο της μητέρας του, της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνας, η οποία είχε ξεκινήσει εκστρατεία για το στίγμα που ακολουθεί τα άτομα που είναι φορείς του HIV.

 

Στο πλαίσιο της σχετικής εκστρατείας ο Χάρι θα συναντηθεί με ασθενείς και επιστήμονες στην Βρετανία, που πρωτοστατούν στον αγώνα κατά του HIV ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ταξιδέψει στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρική για να πάρει μέρος στην Διεθνή Σύνοδο για την καταπολέμηση του AIDS.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ