Πώς θα έχετε βελούδινες φτέρνες με ασπιρίνη & οινόπνευμα ! Δείτε την "συνταγή"

Αποκτήστε υπέροχες βελούδινες φτέρνες χωρίς ραγάδες, σκασίματα και ξηροδερμία με μια απλή κι όμως θαυματουργή σπιτική θεραπεία που βασίζεται στην ασπιρίνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία των σκασμένων φτερνών οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, μερικοί εκ των οποίων είναι η αφυδάτωση του σημείου, ο ξηρός αέρας, η ανθυγιεινή διατροφή, η ακατάλληλη φροντίδα των ποδιών, τα σκληρά δάπεδα, η παρατεταμένη ορθοστασία, τα ακατάλληλα υποδήματα, αλλά και προβλήματα υγείας όπως το έκζεμα, η νόσος του θυρεοειδούς και ο διαβήτης.

Ακολουθώντας όμως μερικά απλά βήματα, μπορείτε να απαλλαγείτε ή να προλάβετε την δημιουργία των ρωγμών στις φτέρνες.

Θα χρειαστείτε:
– 10 ασπιρίνες ή δισκία ακεταμινοφαίνης
– 250 ml οινόπνευμα εντριβής (70%)

Τρόπος παρασκευής:
Αρχικά θρυμματίστε τις ασπιρίνες μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια προσθέστε το οινόπνευμα. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 1-2 μέρες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το.

Τρόπος εφαρμογής:
Αφού το μείγμα σας έχει σταθεί για 1-2 μέρες, ξεκινήστε την 10ημερη θεραπεία που θα κάνετε κάθε βράδυ. Πριν από κάθε χρήση, ανακινήστε το μπουκάλι πολύ καλά και στη συνέχεια εμποτίστε ένα βαμβάκι ή μια γάζα με το μείγμα. Ακουμπήστε το εμποτισμένο βαμβάκι ή την γάζα στην φτέρνα σας και τυλίξτε το σημείο με μια πλαστική μεμβράνη. Έπειτα, βάλτε μια κάλτσα και κοιμηθείτε. Το πρωί που θα ξυπνήσετε, ξεππλύντε πολύ καλά τα πόδια σας με άφθονο νερό, σκουπίστε τα με μια πετσέτα και απλώστε μια λιπαρή κρέμα για τα πόδια ή γλυκερίνη.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, κάντε απολέπιση στις φτέρνες σας πριν την εφαρμογή της κρέμας.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ