Έβαλε τα κλάματα ο Ερντογάν ενώ εκφωνούσε επικήδειο για φίλο του που σκοτώθηκε από τους πραξικοπηματίες

"Ο Ερόλ ήταν ένας παλιός μου φίλος"...

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του σήμερα στην κηδεία ενός άνδρα, που σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το θύμα ήταν φίλος του, ο γνωστός Τούρκος διαφημιστής Ερόλ Ολτσάκ, που σκοτώθηκε μαζί με τον 16χρονο γιο του τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών. 

Ο Ολτσάκ γνωρίστηκε το 1993 με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στάθηκε στο πλευρό του καθ' όλη την πολιτική του καριέρα. Υπήρξαν στενοί συνεργάτες καθώς ήταν επικεφαλής των προεκλογικών εκστρατειών του AKP. Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά μμε, εκείνος εμπνεύστηκε το όνομα του κυβερνώντος κόμματος.

"Δεν μπορώ πλέον να μιλήσω" είπε ο ταραγμένος Τούρκος Πρόεδρος. "Συλλυπητήρια στην χώρα μας". Και έπειτα ξέσπασε σε κλάματα.

Δεν άργησε ωστόσο να καταφερθεί εκ νέου στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγόρησε ως τον υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ