Συγκλονίζει στην κυνική ομολογία του ο αδερφός της σταρ των social media στο Πακιστάν: Φυσικά την στραγγάλισα - Δεν ντρέπομαι

Ο άνδρας που δολοφόνησε την ίδια του την αδερφή σε ένα «έγκλημα τιμής» δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για αυτό.

Ο Waseem Azeem, ο οποίος συνελήφθη για τον φόνο της 26χρονης αδερφής του και σταρ των social media στο Πακιστάν, Qandeel Baloch, έδωσε μία συνέντευξη τύπου στην οποία δήλωσε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι «δεν ντρέπεται» που την στραγγάλισε επειδή η συμπεριφορά ήταν «απόλυτα απαράδεκτη».

Ο Waseem Azeem δεν δίστασε μάλιστα να περιγράψει στους δημοσιογράφους πώς νάρκωσε την αδερφή του πριν την δολοφονήσει μέσα στον σπίτι τους στην πόλη Multan: «Ναι, φυσικά και την στραγγάλισα. Ήταν στον κάτω όροφο ενώ οι γονείς μας κοιμόταν. Της έδωσα το χάπι κατά τις 10.45 μ.μ. Και έπειτα την σκότωσα. Δεν ντρέπομαι καθόλου για αυτό που έκανα. Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά της δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή».

Ο Waseem διέφυγε μετά τον φόνο, αλλά τελικά η αστυνομία τον βρήκε εύκολα σε μία κοντινή γειτονιά.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ομολόγησε αμέσως τον φόνο του και τους είπε μάλιστα ότι το έκανε μετά «τα πρόσφατα προσβλητικά βίντεο» που είχε ανεβάσει η 26χρονη κυρίως στο Facebook.

Κάθε χρόνο στο Πακιστάν σκοτώνονται εκατοντάδες γυναίκες σε τέτοια εγκλήματα τιμής, αλλά σύμφωνα με τον νόμο, ο δολοφόνος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος εάν η οικογένεια αποφασίσει να τον συγχωρέσει.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους της Λαχόρης για να θρηνήσουν τον θάνατό της, ενώ υπάρχει και ήδη ένα διαδικτυακό αίτημα στο οποίο απαιτείται να υπάρξει τιμωρία για τη δολοφονία της.

Για το τραγικό συμβάν τοποθετήθηκε και η αρθρογράφος και ακτιβίστρια Aisha Sarwari: «Η Qandeel ήταν ένα οξυδερκές άτομο που γνώριζε ότι αυτό που έκανε ήταν πολλά περισσότερα από το να είναι το πιο αγαπητό κορίτσι στο Πακιστάν. Η δολοφονία της αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς τα πίσω για τις γυναίκες τις γενιάς μας. Κάνει τα πράγματα δυσκολότερα για τις γυναίκες. Τέλος.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ