Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα προειδοποιεί: Η μη έκδοση των 8 στρατιωτικών δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις

Με αυστηρό ύφος ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων πιλότων που αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις η μη έκδοση των στρατιωτικών στην Τουρκία.

Είπε, επίσης, ότι η δίκη των στρατιωτικών στην Τουρκία θα είναι δίκαιη και η διαδικασία θα είναι διαφανής.

 

Το ελικόπτερο με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και οι οκτώ στρατιωτικοί έχουν ζητήσει άσυλο από τις ελληνικές Αρχές.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ουράς, ήταν λάθος των ελληνικών αρχών που έδωσαν άδεια προσγείωσης στους 8 δεδομένου ότι ήταν εμφανές ότι δεν υπήρχε έκτακτη ανάγκη, φωτιά κτλ.

 

Όσο για το ενδεχόμενο της επαναφοράς της θανατικής ποινής, εκείνος εκτίμησε ότι δεν θα συμβεί -άσχετα εάν χθες ο ίδιος ο Ερντογάν έλεγε ότι θα υποστηρίξει μια τέτοια απόφαση του κοινοβουλίου- και ότι εάν συμβεί δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης στην υπηρεσία ασύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου.

 

Οι επτά από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και ο πιλότος του ελικοπτέρου βαρύνεται για εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ