Η 16χρονη Κλαρίσα περιγράφει καρέ- καρέ την περιπέτεια της εξαφάνισης της - Φώναζε τόσο ώσπου έχασε την φωνή της

«Χάθηκα κυνηγώντας κάτι κατσικάκια. Έπεσα και χτύπησα. Είχα χάσει τον προσανατολισμό μου. Είχα κουραστεί. Κοιμήθηκα σε κάτι θάμνους. Ξύπνησα το πρωί από τα γαβγίσματα σκυλιών. 

Φώναζα για βοήθεια αλλά είχα βραχνιάσει και δεν με άκουγε κανείς» είπε η 16χρονη Κλαρίσα στους αστυνομικούς που της πήραν κατάθεση μετά τον εντοπισμό της, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο φανερά εξασθενημένη και αφυδατωμένη.

 

Στις 17:45, το απόγευμα της Δευτέρας, την βρήκαν στελέχη της ομάδας Ελλήνων διασωστών Κρήτης, ξαπλωμένη πάνω σε κάτι θάμνους, μόλις 300 μέτρα από το σημείο που είχαν χαθεί τα ίχνη της.

 

Το άτυχο κορίτσι δεν είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο, που πρόσφατα τις είχαν κάνει δώρο οι γονείς της. Σύμφωνα με δήλωση της μητέρας της, πριν από τρεις μέρες της είχε υποδείξει να διαγράψει το προφίλ της στο facebook γιατί δεχόταν τις ενοχλήσεις κάποιου αγνώστου, γι αυτό η Κλαρίσα δεν το είχε πάρει μαζί της στο παιχνίδι με τις φίλες της.

 

Το κορίτσι ζει μαζί με την οικογένειά της στην Αγγλία. Ο πατέρας της είναι από την Μαλαισία, ενώ η μητέρα της είναι από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το χωριό Κουρούτες Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου γι’ αυτό και κάθε χρόνο η 16χρονη μαζί με την 14χρονη αδερφή της έρχονται για διακοπές στο νησί. Τα δύο κορίτσια είναι υιοθετημένα από το ζευγάρι.

Η οικογένεια έφθασε στην Κρήτη στις 5 Ιουλίου κι έχοντας ως βάση το χωριό τους έκαναν εκδρομές σε όλο το νησί. Την προηγούμενη βδομάδα βρίσκονταν στον Άγιο Νικόλαο όπου έμειναν τρεις ημέρες.

 

Το περασμένο Σάββατο επέστρεψαν στις Κουρούτες όπου και έκαναν συχνές βόλτες στο χωριό. Αργά το απόγευμα της Κυριακής η 16χρονη Κλαρίσα, μαζί με την 14χρονη αδερφή της και δύο φίλες της έφυγαν από το χωριό και περπάτησαν για περίπου ένα χιλιόμετρο φτάνοντας σ’ ένα χωράφι. Την ώρα που μιλούσαν και γελούσαν η 16χρονη είδε κάποια πρόβατα και αποφάσισε να κόψει δύο ελαιόκλαδα με σκοπό να τα ταΐσει.

 

Στην προσπάθειά της αυτή τα πρόβατα έφυγαν κι εκείνη τα ακολούθησε. Η αδερφή και οι φίλες της έτρεξαν πίσω της ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα την έχασαν από το οπτικό τους πεδίο. Άρχισαν να την ψάχνουν αλλά δεν την βρήκαν πουθενά. Τα τρία κορίτσια επέστρεψαν στο χωριό και εξιστόρησαν τα όσα συνέβησαν στο χωράφι. Αμέσως οι κάτοικοι συσπειρώθηκαν και έσπευσαν στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της Κλαρίσα προκειμένου να την βρουν. Οι προσπάθειές τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα κι έτσι ειδοποίησαν τις αρχές.

 

Η θετική έκβαση ήρθε χθες το απόγευμα, από την ομάδα Ελλήνων διασωστών, που εντόπισαν το νεαρό κορίτσι να κοιμάται σε έναν θάμνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ