Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αυτά είναι τα 7 κανάλια για τις τηλεοπτικές άδειες – Κόπηκαν Μega, Σαββίδης, Κύπριοι

Την short list των 7 καναλιών που θα διεκδικήσουν τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης της κυβέρνησης.

 

Αναλυτικά σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση: «Σήμερα Τρίτη 19.7.2016 ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φάση προεπιλογής των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Με την με Αρ.Πρωτ. 178/19.7.2016 απόφαση, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, εγκρίθηκε το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και προεπελέγησαν οι υποψήφιοι:

1. Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ ΑΕ)

2. Νέα Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (NTV)

3. Αntenna TV Ανώνυμος Εταιρεία

4. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

5. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρςία (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (E RADIO-TV)

7. Άλτερ Έγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ)

Κατά της αποφάσεως έγκρισης του πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στη δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη 1/2016 (Κεφ. 6.4).

 

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λ. Κρέτσος, για λόγους που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας, απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και την Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της επιτροπής, κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων Dimera Media Investments Limited, Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία (ITV CP) και Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων (Mega Channel), που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι. 

 

Οι χρόνοι του διαγωνισμού

Και ενώ είχαν καθυστερήσει τέσσερις μέρες οι ανακοινώσεις για τους υποψηφίους των οποίων ο έλεγχος των φακέλων θα τους εξασφαλίσει το πέρασμα στην επόμενη φάση, άλλο ένα εμπόδιο ήρθε να προστεθεί στη διαδικασία της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Η ματαίωση των αποτελεσμάτων του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού επιλογής αναδόχου για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφορικού συστήματος που απαιτείται για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ίσως αποτελέσει ένα εμπόδιο το οποίο αν δεν ξεπεραστεί, ταχύτατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστέρηση της διαδικασίας.

 

Η ημερομηνία της 12ης Αυγούστου, η οποία είχε ανακοινωθεί ως αυτή στην οποία θα γινόταν η διαδικασία της δημοπρασίας των αδειών, δείχνει πολύ αμφίβολο πλέον να ισχύσει αν δεν λυθεί με διαδικασίες-εξπρές το θέμα με τον διαγωνισμό για τον κατάλληλο ανάδοχο.

 

Επιπλέον οι φήμες που κυκλοφορούσαν καθημερινά και μετέθεταν κατά ώρες αλλά και κατά ημέρες την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον έλεγχο των φακέλων ενίσχυαν την αίσθηση ότι όλη η διαδικασία οδεύει σε σημαντική καθυστέρηση και αλλαγή των ημερομηνιών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ανακοίνωση αναμενόταν –όπως και τελικά συνέβη– το βράδυ της Τρίτης. Μέχρι τότε και ώσπου να γίνει δημοσίως λόγος για καθυστερήσεις, επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν υπήρχε.

 

Τι ειπώθηκε από τη ΓΓ Ενημέρωσης

Μετά τα δημοσιεύματα για την καθυστέρηση και την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης πηγές από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σημείωναν το βράδυ της Τρίτης: «Η διαγωνιστική διαδικασία προχωρά κανονικά και εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν οι προεπιλεγέντες υποψήφιοι. Στον διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δημοσιεύει και αναρτά κάθε διοικητική πράξη συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν στον διαγωνισμό για τις άδειες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ