Γαλλία: Μουσουλμάνος επιτέθηκε με μαχαίρι σε 46χρονη μητέρα και στις 3 κόρες της επειδή ήταν "προκλητικά" ντυμένες

Μια μητέρα και τις τρεις κόρες της μαχαίρωσε ένας 37χρονος άντρας σε ένα παραθεριστικό θέρετρο της Ν. Γαλλίας, μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.  

 Ο 37χρονος, που φέρεται να ονομάζεται Mohamed B και φέρεται να είναι Μαροκινής καταγωγής, προχώρησε σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη επειδή δεν του άρεσε ο τρόπος που ήταν ντυμένες και βρήκε τα ρούχα τους "πολύ ελαφρά", αναφέρουν τα τοπικά media. Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία φέρεται να έχει συλλέξει κάποια στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό το σενάριο.  

 

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή ενός εκ των κοριτσιών, της 8χρονης κόρης της οικογενείας, βρίσκεται σε κίνδυνο και νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο της Gap. Η 47χρονη μητέρα με τις υπόλοιπες δύο κόρες της, που είναι μεταξύ 8 και 12 ετών, μεταφέρθηκαν επίσης στο ίδιο νοσοκομείο.  

 

Ο δήμαρχος της περιοχής είπε στο Reuters πως το παιδί έχει τραυματιστεί στον πνεύμονα. "Με κάλεσαν γύρω στις 10 παρά τέταρτο το πρωί και μου είπαν για έναν καβγά μεταξύ κατοίκων σε διπλανά διαμερίσματα.

 

Πήγαμε εκεί και βρήκαμε την γυναίκα με τις τρεις κόρες της μαχαιρωμένες. Ήταν ξαπλωμένες σε καρέκλες" λέει ο Edmond Francou.    Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης στο VVF, που είναι ένα κέντρο για διακοπές κοντά στις Άλπεις. Ο δράστης μαχαίρωσε με βία την γυναίκα με τις τρεις κόρες της και τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο λίγο πιο μετά συνελήφθη από την αστυνομία. Σύμφωνα με το γαλλικό Paris Match, ο άντρας φέρεται να βρισκόταν εκεί επίσης για διακοπές μαζί την οικογένειά του.

 

  Πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν την επίθεση με θρησκευτικό κίνητρο από την μεριά του δράστη, πληροφορία που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως οι αρχές που διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν τους ακριβείς λόγους πίσω από όλο αυτό.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ