Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος - Αύριο η απόφαση

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και την ηλικία του, καθώς συμπλήρωσε τα 77 του χρόνια.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Γ. Παγουρόπουλο, έχει καθίσει ήδη 4,5 χρόνια στη φυλακή, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με κυριότερο αυτό του συναισθηματικού άγχους και διανύει ήδη το εβδομηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας του. 

 

«Η παραμονή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή επί 4 και πλέον χρόνια είναι γεγονός. Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε να επιβάλλετε και άλλα μέτρα.

 

Μπορεί ο κατηγορούμενος να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος του το παλεύει, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική αλλά και στη ψυχολογική του υπόσταση. Η υγεία του έχει κλονιστεί. Έκανε δύο εγχειρήσεις στα μάτια και οι φλεγμονές δύσκολα αντιμετωπίζονται. Έχει θέματα υγείας με τα πόδια του.

 

Κάνουμε αυτή την αίτηση γιατί πρέπει να σταθεί απέναντί σας και να είναι συνεννοήσιμος. Ο τόπος διαμονής του είναι συγκεκριμένος και θα είναι στη διάθεσή σας οποτεδήποτε χρειαστεί. Γνωρίζω το φόβο σας ότι μπορεί να διαπράξει νέα εγκλήματα εάν βγει, ξέρετε όμως ότι η περιουσία του έχει δεσμευθεί.

 

Υποβάλλει πρώτη φορά το αίτημα γιατί πρωτίστως ήθελα να αποφυλακιστούν άλλα μέλη της οικογένειάς του και όχι αυτός», είπε ο συνήγορος του Γιάννης Παγουρόπουλος.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του και ως προς το αυτοτελές αίτημα του άκρη Τσοχατζόπουλου θα αποφασίσει αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ