«Το 4,5 μηνών μωρό μου κλαίει απαρηγόρητα όταν κάποιος το παίρνει αγκαλιά...»

«Το μωρό μου είναι 4,5 μηνών και κλαίει απαρηγόρητα όταν κάποιος που δεν γνωρίζει καλά την πιάνει στα χέρια του. Δεν ξέρω ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της φοβίας. 

Δεν την κυκλοφορούσα σχεδόν καθόλου έξω λόγω καιρού, αλλά καθημερινά πάει στις γιαγιάδες της όπου φαίνεται να έχει συνηθίσει. Ανησυχώ γιατί είναι και τα βαφτίσια της σε λίγο καιρό και κλαίει πολύ με τη νονά της. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω;»

 

Απαντά η Λουίζα Θεοφάνους - Ιωακείμ, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, γεννιέται με μια διαφορετική ιδιοσυγκρασία, που περιλαμβάνει και το βαθμό κοινωνικότητας, ευαισθησίας και ευκολίας με τις αλλαγές και νέες επαφές.

 

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε το μωρό σας, όπως να φροντίζετε να μεγαλώνει σε ένα ήρεμο, ασφαλές (πρακτικά και συναισθηματικά) περιβάλλον, όπου λαμβάνει τρυφερότητα, στοργή και όσο το δυνατόν άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του. Είναι καλό, χωρίς πίεση αλλά συχνά και σταθερά, να βγάζετε το μωρό βόλτες και να του γνωρίζετε νέα μέρη και άτομα, ειδικά με τα οποία θέλετε να συνδεθεί περισσότερο, π.χ. η νονά. Η συχνή και αβίαστη, ευχάριστη επαφή του μωρού με άλλα άτομα θα το βοηθήσει να εξοικειωθεί.

 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ