Δείτε πού ζει φτωχικά ο Γκιουλέν: Το σπίτι του Νο1 εχθρού του Ερντογάν - Καμαρούλα μια σταλιά

Στην ορεινή και δασώδη περιοχή των Ποκόνος, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ  βρίσκεται το καταφύγιο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του άσπονδου εχθρού του Ρετζέπ Ταγίν Ερντογάν,

Ο ιεροκήρυκας που κατηγορείται πως ενορχήστρωσε το αιματηρό πραξικόπημα φιάσκο της 15ης Ιουλίου, υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους του περιοδικού Spiegel και τους ξενάγησε στο καταφύγιο-φρούριό του.

Ο ίδιος δήλώνει έτοιμος να δικαστεί από διεθνές δικαστήριο, αν βρεθεί ένοχος, ακόμά και αν αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή. "Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί γιατί πολύ απλά δεν έχω κάνει τίποτα".    

Στα 75 του, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα υγείας (πάσχει από την καρδιά του και από σακχαρώδη διαβήτη). Ο Γκιουλέν θεωρείται από αξιωματούχους της Άγκυρας ως ο άνθρωπος που ακόμη ελέγχει ένα ικανό δίκτυο ζηλωτών που εκτείνονται σε επιχειρήσεις media, στρατιωτικές και θρησκευτικές οργανώσεις και απευθύνονται και λογοδοτούν μόνο σ' αυτόν. "Έχω ήδη επισημάνει αρκετές φορές ότι είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας που ασκείται για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες πολιτικές φιλοδοξίες", εξηγεί.

Ο ιεροκήρυκας παρά τον πακτωλό χρημάτων που διαθέτει το δίκτυο του σε όλον τον κόσμο, ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει προσωπική περιουσία, ότι είναι βαθιά αφοσιωμένος στην πίστη του και ότι το μικρό διαμέρισμα του έχει μόνον δύο δωμάτια.

Δίπλα στο κρεβάτι του υπάρχουν βιβλία πάνω σ' ένα μικρό γραφείο, μικρά μπουκάλια με έλαια και μία μικρογραφία οθωμανικής μπιζουτιέρας. Στον τοίχο υπάρχει μία απεικόνιση του Θόλου του Βράχου της Ιερουσαλήμ και απλωμένη σ' ένα ράφι η τουρκική σημαία.    

Το κύριο θέμα για τον ίδιο είναι η ασφάλεια. Ακόμη και η μεγάλη βεράντα του καλύπτεται από φιμέ τζάμια για να είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή καμία κίνηση του Γκιουλέν μέσα στο διαμέρισμα. Ακόμη και σ' αυτό το μικρό διαμέρισμα, όλες οι πόρτες ανοίγουν με μαγνητικές κάρτες και για να φτάσει μέχρι το γκαράζ ο Φετουλάχ Γκιουλέν χρησιμοποιεί εσωτερικό ασανσέρ.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει οι μόνες του έξοδοι είναι για να πάει στο νοσοκομείο για τα τακτικά τσεκ απ του.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ