Το "δεξί χέρι" του Φ. Γκιουλέν στην Τουρκία συνέλαβαν οι Τουρκικές Αρχές - "Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να παραταθεί" λεέι ο Μπ. Γιλντιρίμ

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν σχεδιάζει να παρατείνει πέρα από τους τρεις μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

Σημείωσε, ωστόσο, πως είναι έτοιμοι να πράξουν κάτι τέτοιο αν το κρίνει αναγκαίο. "Ο στόχος μας είναι ότι δεν πρέπει να παραταθεί, αλλά αν προκύψει η ανάγκη ασφαλώς και θα παραταθεί", δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό ATV.

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν από τους βασικούς συνεργάτες του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ανέφερε ένας αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας.

Ο Χαλίς Χανζί, που περιγράφεται ως δεξί χέρι του Γκιουλέν, εισήλθε, κατά τα φαινόμενα, στην Τουρκία δύο μέρες πριν την απόπειρα του πραξικοπήματος, τόνισε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ