Το Προεδρικό Μέγαρο ανοίγει και πάλι τις πύλες του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μετά από 5 χρόνια!

Στις 8 το βράδυ ανοίγει τις πύλες το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχτεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σε μια σεμνή και λιτή τελετή.

Eπανέρχεται ο θεσμός του εορτασμού της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο επανέρχεται μετά από πέντε χρόνια, καθώς είχε διεκόπη λόγω της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου. 

Οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου ξανανοίγουν και 1.400 προσκεκλημένοι, αυστηρώς επιλεγμένοι, θα φιλοξενηθούν στον κήπο, για να τιμήσουν την ημέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα πολιτικά πηγαδάκια στους κήπους του Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε ένα “συμβούλιο πολιτικών αρχηγών”.Αυτή τη φορά  η δεξίωση θα είναι λιτή, άνευ συζύγων  και γενικά δεν θα θυμίζει σε τίποτα την υπερβολή της ανέμελης, προ Μνημονίου,  εποχής. Ο εορτασμός θα είναι συμβολικός, με το ελάχιστο κόστος και ο μπουφές  θα έχει τα απολύτως απαραίτητα.

Φέτος συμπληρώνονται 42 χρόνια  από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έπειτα από επτά χρόνια δικτακτορίας, που είχε επιβάλει η Χούντα των Συνταγματαρχών. Ήταν ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γινόταν δεκτός από πλήθος Ελλήνων στο αεροδρόμιο για να ορκιστεί πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους και να δώσει τέλος στην ζοφερή επταετία - ένα τέλος που σηματοδοτήθηκε από την τραγωδία της Κύπρου.

Το πρωί ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, ο οποίος βασανίστηκε σκληρά από τη χούντα των συνταγματαρχών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το κρατητήριο «ΕΑΤ-ΕΣΑ» και ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου της Aντιδικτατορικής Δημοκρατικής Aντίστασης, όπου εκτίθενται διάφορα ντοκουμέντα της εποχής εκείνης και προσωπικά αντικείμενα αγωνιστών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ