15 μαθήματα που μπορούν να μας διδάξουν τα παιδιά για τη χαρά και την ουσία της ζωής

Από τα μικρά παιδιά μπορούμε να μάθουμε απλά, αλλά ουσιαστικά, σημαντικά ουσιαστικά πράγματα για την ουσία της ζωής, την ευτυχία! 

Βέβαια νομίζουμε ότι εμείς τους μαθαίνουμε τα πάντα: Να μιλάνε, να περπατάνε, να τρώνε, να εξυπηρετούνται, να είναι ευγενικά, ανεξάρτητα, δημιουργικά, να έχουν αυτοπεποίθηση, θάρρος, σεβασμό κτλ...

 

Έχουμε όμως αναρωτηθεί τι μπορούν να μας διδάξουν αυτά;

Τα παιδιά μπορούν να μας διδάξουν με το παράδειγμα ζωής και πράξης τους, μεγάλους και ουσιαστικούς θησαυρούς, μυστικά ευτυχίας! Με το μοναδικό τους τρόπο μπορούν να μας διδάξουν την ουσία και χαρά της ζωής, αν τα παρατηρήσουμε με προσοχή, ανοιχτούμε στα μαθήματα που μπορουν να μας δώσουν εξηγεί η Τζίνα Θανοπούλου, Ψυχο-εκπαιδευτική Σύμβουλος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας!

 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί τα μικρά παιδιά μπορεί να είναι ευτυχισμένα, με μικρά πράγματα, καθημερινά και πολύτιμα, όπως:

 

1. Ζουν στο Εδώ και Τώρα. Δε σπαταλούν την ενέργεια τους αναλύοντας το παρελθόν, ούτε ανησυχούν για το μέλλον. Ζουν με πάθος και χαρά το παρόν. Αυτό είναι ένα μοναδικό κλειδί ευτυχίας που θα μπορούσαμε και εμείς οι μεγάλοι να υιοθετήσουμε.

 

2. Ακολουθούν τη φωνή της καρδιάς και το ένστικτό τους. Δε χάνουν πολύτιμο χρόνο ανησυχώντας αν επέλεξαν το σωστό. Χρησιμοποιούν τον αυθορμητισμό τους για να κάνουν τις επιλογές τους και εκφράζονται γεναιόδωρα.

 

3. Εκφράζονται πηγαία και ενθουσιάζονται με μικρά, καθημερινά γεγονότα. Δεν έχουν απόλυτη έννοια του χρόνου, οπότε οποιοδήποτε μικρό γεγονός της καθημερινότητας τους, τους δίνει ενθουσιασμό και χαρά!

 

Δείτε όλη τη συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ