Φωτό: Ο 27χρονος Σύρος που σκόρπισε τον θάνατο στη Γερμανία - Τζιχαντιστής με ψυχολογικά προβλήματα

Ήθελε να σκορπίσει το θάνατο σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε ο 27χρονος Σύρος Μοχάμεντ Ντελέλ που πυροδότησε εκρηκτικά ενώ βρισκόταν έξω από φεστιβάλ μουσικής στο Άνσμπαχ της Γερμανίας με τουλάχιστον 2.000 θεατές.

Η εφημερίδα «Bild» δημοσιεύει σήμερα τη φωτογραφία του αδίστακτου δράστη. 

Μία ημέρα μετά την επίθεση με εκρηκτικά του 27χρονου Σύρου, Μοχάμεντ Ντελέλ, έξω από συναυλιακό χώρο, στο οποίο διεξαγόταν φεστιβάλ μουσικής στο Άνσμπαχ της Γερμανίας, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Ντελέλ, ο οποίος σκοτώθηκε και τραυμάτισε δώδεκα ανθρώπους εκ των οποίων τρεις σοβαρά, πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε σε σακίδιο όταν δεν κατάφερε να εισέλθει στο συναυλιακό χώρο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος ο δράστης που πραγματοποίησε την «μαρτυρική επιχείρηση» στο Άνσμπαχ στη Γερμανία ήταν «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», ο οποίος εκτέλεσε την επιχείρηση ως απάντηση στο κάλεσμα να τεθούν στο στόχαστρο τα κράτη της διεθνούς συμμαχίας που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.  

Το προφίλ του 

Δύο απόπειρες αυτοκτονίας είχε κάνει ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας και δράστης της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας. Ο νεαρός Σύρος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Σύρος πρόσφυγας είχε φτάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει είχε απορριφθεί ένα χρόνο πριν. Του είχε δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής, κι ένα διαμέρισμα στη πόλη Άνσμπαχ όπου και διέμενε. Ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ