Made in Greece το Ε-MAILiT: H ελληνική πλατφόρμα για share στα social media - Start up του Νικήτα Γεωργόπουλου

Εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου σπεύδουν καθημερινώς να “μοιράσουν” το περιεχόμενο σε μία ιστοσελίδα που τους άρεσε στα αγαπημένα τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Και αυτό είναι κάτι που επιζητούν οι διαχειριστές αυτών των ιστοσελίδων καθώς με αυτόν τον τρόπο προωθείται ταχύτερα το site τους. Το θέμα είναι ο διαμοιρασμός να γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Και αυτός είναι ο στόχος της Ε-MAILiT (www.e-mailit.com), μίας πλατφόρμας διαμοιρασμού περιεχομένου ιστοσελίδων που επιδιώκει να βοηθά παραγωγούς περιεχομένου αλλά και επιχειρήσεις να αυξήσουν την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας τους και την απήχηση τους στα social media.

Το Ε-MAILiT ήταν μία ιδέα του Νικήτα Γεωργόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε να την υλοποιεί το 2008 στο ελεύθερο χρόνο του για να φθάσουμε το 2013 που ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της. Στο μεταξύ, η ομάδα έφθασε τα 5 άτομα και η προώθηση του Ε-MAILiT ξεκίνησε πρακτικά από τις αρχές του 2014. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, η ονομασία προήλθε από την άποψη που έχει ότι παρά το θόρυβο που υπάρχει για τα social media, το email παραμένει ως η πιο “επίσημη” μορφή επικοινωνίας στο Διαδίκτυο. Επίσης, ο κ. Γεωργόπουλος επισημαίνει ότι πρόκειται για την πρώτη και μοναδική ως τώρα πλατφόρμα αυτής της κατηγορίας από ελληνική ή ευρωπαϊκή εταιρεία.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στον διαχειριστή μίας ιστοσελίδας να δημιουργήσει και να παραμετροποιήσει το πλήκτρο share που θα εμφανίζεται στο site του. Ο διαχειριστής μπορεί να επιλέξει τα χρώματα, το κείμενο και τις υπηρεσίες που θα περιλαμβάνει το κουμπί, έχοντας να επιλέξει μεταξύ μίας πληθώρας από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Σε αντίθεση με αρκετές άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες, το E-MAILiT δεν χρησιμοποιεί cookies, προσθέτοντας έτσι ένα επίπεδο προστασίας στο privacy των χρηστών. Επίσης, λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα και σε όλες τις πλατφόρμες των φορητών συσκευών (iOS, Android, κ.ά.)

Η εύκολη παραμετροποίηση είναι ένα βασικό σημείο διαφοροποίησης του  E-MAILiT σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπως και ότι είναι πολύ “ελαφρύ” και εύκο στην εγκατάσταση. Το άλλο είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους διαχειριστές να προσθέσουν μία διαφήμιση για να εμφανίζεται δίπλα στο παράθυρο που βγαίνει μετά το click στο κουμπί Share. Αυτή μπορεί να έχει τη μορφή κειμένου, στατικής ή κινούμενης εικόνας ή ακόμα και video. Το E-MAILiT δεν λειτουργεί ως μεσάζοντας ανάμεσα στον διαφημιστή και στον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, με τον τελευταίο να κρατάει όλα τα έσοδα που θα προκύπτουν από την όλη διαδικασία. Παράλληλα, όμως, το  E-MAILiT μπορεί να “τρέχει” το ίδιο διαφημίσες, κάτι που αποτελεί και τη βασική πηγή εσόδων για το ελληνικό startup αυτή τη στιγμή.

Ένα ατού είναι ότι η πλατφόρμα μπορεί να έχει αναλυτικά στοιχεία για το τι αρέσκονται να διαμοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι επισκέπτες μίας ιστοσελίδας. Στοιχεία που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικά για τους διαχειριστές ιστοσελίδων όπως και για τους ενδιαφερόμενους διαφημιζόμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, αυτή τη στιγμή περίπου 250.000 ιστοσελίδες σε 237 χώρες, οι επισκέπτες των οποίων ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια, χρησιμοποιούν το  E-MAILiT. Τα pageviews από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 1,6 δισ. ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ο αριθμός των διαμοιρασμών (ή social signals όπως τα αποκαλούν οι άνθρωποι του E-MAILiT) έχουν ξεπεράσει τα 280 εκατομμύρια, ενώ σε μηνιαία βάση φθάνουν τα 8,5 εκατομμύρια.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως το E-MAILiT είναι μέχρι στιγμής αυτοχρηματοδούμενο και οι στόχοι για την επόμενη διετία είναι αρκετά φιλόδοξοι. Όπως λέει ο κ. Γεωργόπουλος στην ''Ημερησία'', το πλάνο προβλέπει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της κίνησης, όπως, φυσικά, και την επέκταση του δικτύου των συνεργαζόμενων ιστοσελίδων. Τα πλάνα περιλαμβάνουν την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και η ανάπτυξη υπηρεσιών που θα αξιοποιούν τον μεγάλο όγκο δεδομένων που συγκεντρώνει η πλατφόρμα.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ