Marina Joyce: Πώς έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να πιστεύουν ότι την απήγαγε ο ISIS - Τι συνέβη πραγματικά

Το ίντερνετ δημιουργεί τους δικούς του μύθους. Ή τουλάχιστον τις δικές του παρεξηγήσεις. 

Τις τελευταίες ημέρες ο κόσμος των Social Media ασχολήθηκε με το μυστήριο γύρω από τις τελευταίες κινήσεις μιας youtube fashion vlogger, της Marina Joyce. 

Οι φαν της ανησύχησαν ότι κάποιοι την έχουν απαγάγει ή την απειλούν και σχεδιάζουν να χτυπήσουν το Λονδίνο. Όλοι φοβούνται ότι ο ISIS χρησιμοποιούσε την διάσημη μπλόγκερ για να μαζέψει κόσμο σε πάρτι, πριν κάνει επίθεση.

Σε αυτό βέβαια φρόντισε να συμβάλει και η ίδια. Η παράξενη συμπεριφορά της στα τελευταία της βίντεο κίνησαν τις υποψίες κάποιον «παρατηρητικών», οι οποίοι άρχισαν να κάνουν λόγο για απαγωγή. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τους, μεταξύ άλλων, στα βίντεο της ακούγονταν οι ήχοι από αλυσίδες – με τις οποίες υποτίθεται ήταν δεμένη στα πόδια – ενώ ανακάλυψαν πως το σπίτι της έχει κάγκελα στα παράθυρα, από την μέσα πλευρά. 

Αυτό που όμως οδήγησε σε μια «παγκόσμια τρέλα» ήταν το βίντεο της 22ας Ιουλίου, που ανέβασε η ίδια.

Η Μαρίνα εμφανίζεται ανήσυχη, με γουρλωτά μάτια και νευρική. Κοιτάει αμήχανα την κάμερα και σε κάποια στιγμή ένα δάχτυλο εμφανίζεται στην οθόνη, σαν κάποιος να της λέει τι να κάνει. Ανάμεσα στο 12 και 14ο δευτερόλεπτο του βίντεο η μπλόγκερ ακούγεται μάλιστα να λέει χαμηλόφωνα κάτι που μοιάζει με: «Help me».

Αμέσως, τα social media πήραν φωτιά. «Σίγουρα, κάποιος την κρατά όμηρο». Και σαν να μην έφθαναν αυτά, η απάντηση της ίδιας «έριξε περισσότερο λάδι» στις φήμες για απαγωγή. 

Κι αυτό γιατί η Τζόις έγραψε ένα μήνυμα στο οποίο καλούσε  τους φίλους της να πάνε να την συναντήσουν σε ένα πάρτι που διοργανώνει στο  Bethnal Green, στο ανατολικό Λονδίνο. Μόνο που το πάρτι διοργανωνόταν στην πραγματικότητα κάποιες ημέρες αργότερα, ενώ η ώρα που ανέγραφε ήταν υπερβολικά πρωί. 

Στην πραγματικότητα, βέβαια, καμία από τις ανησυχίες των εκατομμύρια χρηστών που έσπευσαν να δουν το βίντεο της ή να της συμπαρασταθούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν ήταν αληθινή.
Οι Αστυνομικές Αρχές επισκέφθηκαν την κοπέλα στο σπίτι της και επιβεβαίωσαν ότι είναι καλά. Επίσης η ίδια, με συνέντευξή της μερικές μέρες αργότερα απέδωσε την όλη κατάσταση σε «μια τρομερή παρεξήγηση». 

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η νεαρή βγήκε κερδισμένη, αποκτώντας φήμη και εκατομμύρια νέους θεατές στα κανάλια της στο Youtube.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ