Στη Βουλγαρία ο Αλέξης Τσίπρας: Μπαράζ συναντήσεων για τον πρωθυπουργό - Όλο το πρόγραμμα

Στη Σόφια θα μεταβεί σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, για τη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας. 

Ο κ.Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ. 

Στην ατζέντα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Σόφια βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Σόφια 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, μεταβαίνει τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί στη Σόφια, για τη σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.
Την κυβερνητική αντιπροσωπεία αποτελούν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

  • Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.
  • Από τις 10:30 έως τις 11:30 θα λάβουν χώρα διμερείς συναντήσεις των υπουργών.
  • Στις 11:30 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας.
  • Στις 12:40 θα υπογραφούν διμερείς Συμφωνίες.
  • Στις 13:00 οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις.
  • Θα ακολουθήσει στις 13:30 γεύμα εργασίας των δυο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Σόφια ολοκληρώνεται με τη διμερή συνάντηση που θα έχει στις 15:15 με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ