Tζιχαντιστές κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο στη Συρία - Νεκροί και οι 5 επιβαίνοντες

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες των ανδρών που επιχείρησαν να επιτεθούν στον Ταγίπ Ερντογάν, τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος, στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Anadolu, έντεκα άνδρες των ειδικών δυνάμεων Bordo Bereli, συνελήφθησαν, στην περιοχή Σιρίνκιοϊ της επαρχίας Ουλά, σε αρκετά κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που επιχείρησαν να συλλάβουν ή ακόμα και να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο.

Τα σημάδια στο πρόσωπό τους, μαρτυρούν ότι έχουν πέσει θύματα άγριο ξυλοδαρμού, πιθανότατα από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις που τους συνέλαβαν.

Ένα ρωσικό ελικόπτερο τύπου Mi-8, καταρρίφθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε μετά από πυρά που δέχθηκε από το έδαφος, ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Khmeimim και αφού είχε παραδώσει νωρίτερα ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι. 

 


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, με βάση τις πληροφορίες που έχει από το υπουργείο Ρωσικής Άμυνας, “τα μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν ηρωικά” (δύo αξιωματικοί και τρία μέλη).

Τα τελευταία λεπτά, τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, αναπαράγουν πολύ σκληρές φωτογραφίες, με ένα πτώμα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι του πιλότου, Shelamov Oleg Yurievich.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ