Enjoy visiting Greece - Stay Safe on the road: Η νέα καλαίσθητη καμπανιά για την ασφάλεια στην οδήγηση

Η ευαισθητοποίηση  των πολιτών, μέσω της επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης «Enjoy visiting Greece. Stay Safe on the road!» συνεχίζεται και αυτό το καλοκαίρι. 

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο της εκστρατείας βρίσκεται η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας Ελλήνων και ξένων οδηγών, που περνούν τις διακοπές τους στη χώρα μας και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στόχος της εκστρατείας είναι η πρόληψη των τροχαίων συμβάντων κατά τη θερινή περίοδο, περίοδο που καταγράφεται αύξηση των μετακινήσεων σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) για την περσινή καλοκαιρινή περίοδο προκαλούν θλίψη, αφού το καλοκαιρινό τρίμηνο είχαμε 248 νεκρούς και 352 σοβαρά τραυματίες, ενώ μόνο τον Αύγουστο σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των θανάσιμων τραυματισμών με 103 νεκρούς (15,7% σε σχέση με το 2014). Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 3 άτομα χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίου, με το πρόβλημα να εντείνεται τον Αύγουστο όταν κορυφώνεται η έξοδος των Ελλήνων αλλά και η επισκεψιμότητα των ξένων στη χώρα μας.

Η καμπάνια συμπληρώνεται από έντυπο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, με απλές αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικές συμβουλές ασφάλειας προς τους οδηγούς όταν κινούνται στους ελληνικούς δρόμους. Το έντυπο, που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με την υποστήριξη από τα Μέλη της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον», θα είναι αναρτημένο στις ιστοσελίδες της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Ι.Ο.ΑΣ. ενώ την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, θα διανέμεται σε κόμβους διέλευσης και σημεία αναχώρησης επισκεπτών στην Αττική.

Δείτε σε αυτό το βίντεο την εκστρατεία του 2014

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ