Ρίο 2016: Η "ληστεία" της Βραζιλιάνας Ζιζέλ από "ποντικό" στην παραλία της Κοπακαμπάνα

Μία από τις εκπλήξεις της τελετής έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, με πρωταγωνίστρια την Ζιζέλ Μπούντχεν. 

Η 31 ετών Βραζιλιάνα σούπερ-μόντελ, μία από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, επρόκειτο να ενσαρκώσει το «Κορίτσι της Ιπανέμα», από το πασίγνωστο και κλασικό πλέον τραγούδι που έχει ταυτιστεί με την μπόσα-νόβα. Ωστόσο, αμέσως μετά από τη γενική δοκιμή που έγινε την Κυριακή 31 Ιουλίου στο στάδιο Μαρακανά, δημιουργήθηκε σάλος γύρω από αυτό το «νούμερο». Μολονότι οι διοργανωτές είχαν ζητήσει από τους θεατές που παρέστησαν στην πρόβα τζενεράλε να τηρήσουν απόλυτη μυστικότητα και να μην καταστρέψουν τις εκπλήξεις του προγράμματος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέρρευσε ότι η Ζιζέλ πέφτει θύμα ληστείας.

Υποτίθεται ότι το «Κορίτσι της Ιπανέμα», ανέμελο και γοητευτικό, ελάχιστα ντυμένο βρίσκεται στην παραλία της Κοπακαμπάνα (αν και η Ιπανέμα είναι το αμέσως επόμενο τμήμα του ίδιου, αχανούς θαλάσσιου μετώπου). Ξαφνικά εμφανίζεται ένας «ποντικός της παραλίας», δηλαδή ένας από τους χιλιάδες μικροκλέφτες και της επιτίθεται. Όμως, παρεμβαίνουν αμέσως δύο αστυνομικοί, συλλαμβάνουν τον δράστη και η σκηνή τελειώνει με τη Ζιζέλ, τον «ποντικό» και τα όργανα του νόμου όλους μαζί αγκαλιασμένους να χορεύουν σάμπα παρά θιν' αλός.

 

Ακούγοντας γι' αυτό το σύντομο «μονόπρακτο», πολλοί Βραζιλιάνοι εξεμάνησαν. Θεώρησαν ότι το μήνυμα που μεταδίδει η εικονική ληστεία της Ζιζέλ είναι ακριβώς το ανάποδο από αυτό που είχε ο εμπνευστής του, καθώς επιβεβαιώνει το παγκοσμίως θρυλούμενο. Ότι δηλαδή η Βραζιλία, το Ρίο ντε Τζανέιρο και συγκεκριμένα η πιο δημοφιλής παραλία της πόλης, η Κοπακαμπάνα, είναι ένα μέρος όπου η ληστεία μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη. Με την υπερ-καλλονή Ζιζέλ να υφίσταται την επίθεση του «ποντικού», έστω και εάν η επέμβαση της αστυνομίας είναι αστραπιαία -κάτι που σπανίως συμβαίνει στην πράξη- ενισχύεται το στερεότυπο και η χώρα δυσφημίζεται αντί να διαφημίζεται.

Επομένως, κατόπιν της θύελλας αντιδράσεων που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία, υπάρχει πλέον κίνδυνος η ατραξιόν της Ζιζέλ να μην περιληφθεί τελικά στο πρόγραμμα της τελετής έναρξης. Κάτι που θα καθησυχάσει ενδεχομένως τους διαμαρτυρόμενους, αλλά θα γεμίσει με απογοητεύσει τα δισεκατομμύρια των θαυμαστών της εκρηκτικής Βραζιλιάνας σε όλο τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ