Κυρίτσης - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Να κανονικοποιηθούν οι καταλήψεις κτιρίων

Θέση υπέρ των αντιεξουσιαστών & των ‘’γνωστών – άγνωστων’’ παίρνουν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγος γίνεται για τον Γιώργο Κυρίτση, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’Κόκκινο’’ Τάχθηκε κατά των επιχειρήσεων της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και εκτίμησε πως θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία πολλών ευρωπαϊκών χωρών που είναι αρκετά πλούσια. Πιο συγκεκριμένε μεταξύ άλλων δήλωσε: « Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για μια κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης
 «Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά, «δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη» ανέφερε.

Ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε «Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;...Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο.».
Και διαφώνησε και εκείνη με τον τρόπο που η αστυνομία χειρίζεται το θέμα.     

«Η ευκολία του ‘‘μπαίνει δεν μπαίνει η αστυνομία’’ (σ.σ σε χώρο υπό κατάληψη) εμένα δεν με αφορά” και πρόσθεσε πως “ακούω ότι πρέπει να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια, πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο»
Σημείωσε καταληκτικά πως «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε.»
Εξάλλου και η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν έγιναν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης οι επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη αλλά  κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας  έπειτα από προσφυγή των ιδιοκτητών των υπό κατάληψη ακινήτων.

« Δεν έχω πρόβλημα με μια κατάληψη ενός κτηρίου -το οποίο είναι σε αχρηστία- προκειμένου να χρησιμοποιείται για να φιλοξενούνται πρόσφυγες», υπογράμμισε η Φ. Βάκη και συνέχισε λέγοντας πως την ίδια στιγμή «είναι πάρα πολύ καλό ότι θα υπάρχουν τέτοιες "καταλήψεις" -το λέω χαριτολογώντας- καθώς όπως ξέρετε υπάρχει κυβερνητική πρωτοβουλία πολλά δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα να χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς».
Η αντίδραση της ΝΔ

«Εάν υπήρχαν κάποιοι, λίγοι, που αμφέβαλλαν, δεν υπάρχουν πια. Η ανοχή-κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στους γνωστούς-αγνώστους και στους καταληψίες δεν κρύβονται. Eξελίχθηκαν σε ανοικτή συμπόρευση μαζί τους» ανέφερε ο Γ . Κουμουτσάκος επικαλούμενος τις δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στις "συνιστώσες" που προφανώς υπάρχουν πάντα. Ο μπούσουλας χάθηκε. Ξεκάθαρη θέση δεν υπάρχει. Πρωθυπουργός υπάρχει;», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ