Ο Ρουβίκωνας ξαναχτύπησε: «Δημοσίευσε» και νέο απόρρητο έγγραφο για το επεισόδιο στην τουρκική πρεσβεία

Νέο απόρρητο έγγραφο που σχετίζεται με τα μέτρα ασφαλείας στην τουρκική πρεσβεία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Η νέα «δημοσίευση» έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου εγγράφου μέσα από τη δικογραφία σχετικά με την επίθεση της αναρχικής ομάδας στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα.

Επιπροσθέτως, μέσα στο κείμενο τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Μεξικού.

Το κείμενο της αναρχικής ομάδας έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου ξεκίνησε η δίκη του συντρόφου Γιώργου Καλαϊτζίδη για την επίθεση στην Τουρκική Πρεσβεία . Αφού διαβάστηκαν τα “αναγνωστέα έγγραφα”, κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας (που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις). ¨Επειτα, “απολογήθηκε” ο σύντροφος και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι περιβόητες φωτογραφίες του βίντεο όπου υποτίθεται ότι αναγνωρίστηκε ο σύντροφος από δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας. 

Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι οι επίμαχες φωτογραφίες προέρχονται από το αναρτημένο στο διαδικτυοβίντεο της συλλογικότητάς μας και όποιος το έχει δει, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι τουλάχιστο γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι μέσω αυτού του βίντεο μπορεί να αναγνωριστεί ο οποιοσδήποτε. Το δικαστήριο κάποια στιγμή διέκοψε και όταν επέστρεψε, η πρόεδρος αναφώνησε την πρόταση που θα μείνει στην ιστορία των Τριμελών Πλημμελειοδικείων:

“ Το δικαστήριο αναβάλλει λόγω έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων ”! 

Ναι, καλά διαβάσατε. Αντί ο σύντροφος να αθωωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων...αναβλήθηκε η δίκη.(!). Εν συνεχεία, ως δικαιολογία της αναβολής το δικαστήριο επικαλέστηκε την ύπαρξη... και δεύτερου βίντεο (την ύπαρξη του οποίου η υπεράσπιση προφανώς αγνοούσε μιάς και δεν υπήρχε στη δικογραφία) το οποίο κρίθηκε ότι θα πρέπει να προβληθεί στην...τρίτη κατά σειρά απόπειρα διεξαγωγή της δίκης. 

 

Η προσπάθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να καταδικάσει τον σύντροφό μας, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχεται ξεκάθαρα από -άνωθεν- αλυσιδωτές πιέσεις. Αρχικά, από την Τουρκική Πρεσβεία προς την Κυβέρνηση και κατόπιν από τη δεύτερη προς τις διωκτικές αρχές. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ένα ακόμα “Απόρρητο-Κατεπείγον” έγγραφο από την ενδοϋπηρεσιακή επικοινωνία που ακολούθησε μετά την παρέμβαση στην Πρεσβεία (βλ. αρχή κειμένου και το σχετικό συνημμένο). 

Από κοντά βέβαια και η δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης η οποία είχε την ανάλογη “ποιότητα και εγκυρότητα” των φορέων της. Δημοσιεύτηκαν “αποσπάσματα” της τοποθέτησης του συντρόφου στο δικαστήριο, σε τηλεοπτικά κανάλια που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Η παραπληροφόρηση των media έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι ο σύντροφος ανέφερε πως η εν λόγω παρέμβαση υλοποιήθηκε ως κίνηση αλληλεγγύης στους διωκόμενους πραξικοπηματίες! 

Στο μιντιακό παραλήρημα που εκδηλώθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου και αφορούσε στον Ρουβίκωνα, εκτός από όλα τα παραπάνω και τα wikileaks έγγραφα της ομάδας (που με “ραδιούργο” τρόπο ανακαλύψαμε...μέσα στη δικογραφία), είχαμε και την έμμεση σύνδεσή μας με ένα περιστατικό επίθεσης στη Μεξικανική Πρεσβεία. Ασφαλώς, είναι η συνέχεια της στρατηγικής που επιδιώκουν μετά από το χρέωμα της ομάδας με διάφορα γεγονότα (όπως η ένοπλη περιφρούρηση στις 10 Μάρτη και η εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι), ώστε να ποινικοποιηθεί η ομάδα δια του 187 Α.

Η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό, όσες συλλήψεις, απαγωγές και έρευνες σπιτιών κι αν κάνουν, όση παραπληροφόρηση και αν δημοσιευτεί στον Τύπο, όσες επερωτήσεις και αν γίνουν στη Βουλή. Εγκληματίες και Τρομοκράτες ήταν, είναι και θα είναι το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές του. Συνεργοί Εγκληματιών και Τρομοκρατών είναι οι υπάλληλοι των Πρεσβειών, όπως του Μεξικού και για αυτό καλά θα κάνουν να φυλάγονται. 

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ 
  • ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ 

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ