Τραγωδία στη Γαλλία: 13 νέοι έχασαν τη ζωή τους σε μπαρ της Ρουέν από πυρκαγιά σε πάρτι γενεθλίων

13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα σε ένα μπαρ στην πόλη Ρουέν της δυτικής Γαλλίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Σύμφωνα με τις αρχές του διαμερίσματς Σενο Μαριτίμ, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυχτα. "Από τους έξι τραυματίες, ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση", είπε ο Ιβάν Κορντιέ, ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας. 

H πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μπαρ Cuba Libre, στο κέντρο της Ρουέν, σε μια υπόγεια αίθουσα, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι γενεθλίων. Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, τα θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πέθαναν από τις αναθυμιάσεις.

Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν την πυρκαγιά στα αναμμένα κεριά μιας τούρτας γενεθλίων.  .

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ρουέν, οι νέοι που είχαν προσκληθεί σε ένα πάρτι γενεθλίων έπαθαν ασφυξία από τους καπνούς, όταν πήρε φωτιά η οροφή. "Δεν σημειώθηκε έκρηξη, από τα κεριά που χρησιμοποιήθηκαν στη γιορτή πήρε φωτιά η οροφή που ήταν κατασκευασμένη από πολυστυρένιο, απελευθερώνοντας αέρια που δηλητηρίασαν τα θύματα" ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.   Ο αντεισαγγελέας της Ρουέν Λοράν Λαμπαντί, που μίλησε στην εφημερίδα Paris-Normandie, υπογράμμισε ότι η τραγωδία οφείλεται σε "ατύχημα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ