Πολύ σκληρό βίντεο: Αμερικανοί αστυνομικοί πυροβολούν άοπλο αφροαμερικανό έφηβο στο Σικάγο

Ανεξάρτητη επιτροπή της αστυνομίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί στο Σικάγο ανοίγουν πυρ κατά άοπλου Αφροαμερικανού εφήβου.

Οι εικόνες δείχνουν τους αστυνομικούς να πυροβολούν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 18χρονος Πολ Ο' Νιλ, ο οποίος βγήκε από το όχημα και άρχισε να τρέχει πεζός, ενώ δεχόταν τα πυρά των αστυνομικών.

Η επιτροπή χαρακτήρισε το βίντεο «σοκαριστικό και σκληρό». Σύμφωνα με νέους κανονισμούς, η αστυνομία του Σικάγο πρέπει να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από δολοφονίες ατόμων από αστυνομικούς, εντός 60 ημερών από το περιστατικό. 

Οι πυροβολισμοί είχαν σημειωθεί στις 28 Ιουλίου. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Ο' Νιλ είχε κλέψει ένα αμάξι και η αστυνομία τον κυνήγησε. Οι αστυνομικοί αρχίζουν να πυροβολούν όταν ο Ο' Νιλ ρίχνει το αυτοκίνητο σε περιπολικό, καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία.

Στο βίντεο, ωστόσο, δεν φαίνεται η σκηνή του θανάτου του 18χρονου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, αυτή δεν έχει καταγραφεί επειδή δεν λειτουργούσε η κάμερα που έφερε πάνω του ο αστυνομικός. Ο εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε είτε επειδή ο αστυνομικός δεν γνώριζε πώς λειτουργεί η κάμερα, είτε επειδή η κάμερα εμφάνισε πρόβλημα κατά τη λειτουργία της.

«Δεν πιστεύουμε ότι υπήρξε σκόπιμη παράβαση όσον αφορά τις κάμερες» των αστυνομικών, είπε ο Άντονι Τζουλιέλμι. 

Τρεις από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και μία πρώτη έρευνα απεφάνθη ότι είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπηρετούσαν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ