Πάνω από 3 εκατομμύρια Τούρκοι θα διαδηλώσουν σήμερα "Υπέρ της Δημοκρατίας" στην Κωνσταντινούπολη

Μια ιστορική συγκέντρωση, με κύριο σύνθημα «Υπέρ της Δημοκρατίας», αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, από διαδηλωτές υπέρ του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τουρκικής Κυβέρνησης, στην συγκέντρωση αναμένεται να δώσουν το παρών περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες, κάνοντάς την τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που θα έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα.

Η συγκέντρωση «υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων της 15ης Ιουλίου» θα γίνει στο χώρο «Γιενί Καπί» στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Σε αυτή θα παραστούν τόσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, όσο και οι αρχηγοί όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Χθες, για τρεις ώρες συνεδρίαζε το έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, εξετάζοντας τα μέτρα ασφαλείας της σημερινής συγκέντρωσης.

Η συγκέντρωση θα μεταδοθεί ζωντανά από γιγαντοοθόνες και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας, αλλά και στην αμερικανική Πολιτεία Πενσυλβανία, όπου ζει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ