Μόνο στο eirinika: Ο διάσημος κομμωτής Ιωάννης Αγγελόπουλος μας λέει ποιο είναι το σωστό λούσιμο για τα μαλλιά μας

Ο Ιωάννης Αγγελόπουλος αποκαλύπτει τα μυστικά για το πώς πρέπει να λούζετε σωστά τα μαλλιά σας. 

Χτενίστε με μια βούρτσα τα μαλλιά σας. Ειδικά τα μακριά μαλλιά, αν δεν είναι χτενισμένα ΠΡΙΝ το λούσιμο, κάνουν κόμπους, μπλέκονται και σπάνε!

Ξεκινήστε βρέχοντας τα μαλλιά με χλιαρό νερό. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καυτό νερό διότι αδυνατίζει τα μαλλιά, τα ξεραίνει και τα κάνει πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Το καλό πλύσιμο ΠΡΙΝ τη χρήση σαμπουάν, βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του σαμπουάν, καθότι αφαιρεί τη μεγαλύτερη ποσότητα από τους ρύπους και το σμήγμα.

Χρησιμοποιείστε μια μικρή ποσότητα Shampoo, απλώστε την στα χέρια σας και κάντε απαλό μασάζ. Είναι σημαντικό να απλώνετε πάντα πρώτα το Shampoo στα χέρια σας και να μην το βάζετε στα μαλλιά κατευθείαν από το μπουκάλι. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο εξοικονομείτε προϊόν, αλλά έχετε και πιο ομοιόμορφη εφαρμογή.

ΜΗΝ παραπλανήστε από διαφημίσεις στην TV που δείχνουν να γίνεται πλούσιος αφρός που σχεδόν…κυλάει έξω από το μπάνιο! Τα σαμπουάν που αφρίζουν ιδιαίτερα, είναι πιο ισχυρά άρα και πιο βλαβερά! Χρησιμοποιήστε στο 1ο «χέρι» ποσότητα ίσα-ίσα να καθαρίσει τα μαλλιά χωρίς αφρό και στο 2ο «χέρι» ακόμα λιγότερη ποσότητα ώστε τώρα που τα μαλλιά είναι πιο καθαρά, να μπορέσει να γίνει λίγος αφρός.

 


Κάντε απαλό μασάζ ξεκινώντας από το μέτωπο και προς τα πίσω, κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις. Συνεχίστε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Εάν τα μαλλιά σας είναι μακριά, κάντε 1 λεπτό επιπλέον μασάζ.
Ξεκινήστε με τα δάχτυλα να ακουμπάνε στο τριχωτό και αφού κάνετε μαλάξεις πάνω στο τριχωτό, τότε συνεχίστε πάνω στην επιφάνεια των μαλλιών.

Μην τρίβετε με δύναμη τα μαλλιά μεταξύ τους ή πάνω στο τριχωτό και μη ξύνεται το δέρμα του κεφαλιού. Χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας και όχι τα νύχια.

Αν δεν λούζεστε κάθε μέρα ή αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, ή αν χρησιμοποιείται λοσιόν για την τριχόπτωση ή προϊόντα κάλυψης της τριχόπτωσης (Concealers), είναι συνετό να κάνετε περισσότερα «χέρια» λουσίματος.

Ξεβγάλτε καλά με χλιαρό και όχι ζεστό νερό. Το ζεστό νερό ξηραίνει τα μαλλιά και το δέρμα. Το καλό ξέβγαλμα είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε σαμπουάν που περιέχουν συνθετικές ουσίες. Το σαμπουάν πρέπει να ξεβγάζεται καλά και να μη μένουν κατάλοιπα στο κεφάλι τα οποία μπορεί να αυξήσουν την πιτυρίδα, το σμήγμα και να προκαλέσουν κνησμό, ερεθισμό και ενόχληση.

Αν έχετε μακριά μαλλιά, χωρίστε τα μαλλιά σας σε μικρές «αλογοουρές» και ξεπλύνατε καλά ανάμεσα σε κάθε τούφα.

Μπορείτε να δώσετε επιπλέον λάμψη στα μαλλιά σας ξεβγάζοντάς τα με κρύο νερό.

Πιέστε τα μαλλιά από το μέτωπο προς το σβέρκο προκειμένου μετά το ξέβγαλμα να διώξτε το επιπλέον νερό.

- Δείτε περισσότερες συμβουλές στη σελίδα του www.angelopouloshair.gr

Διαβάστε επίσης: O σταρ κομμωτής Ιωάννης Αγγελόπουλος μιλάει στο Eirinika για το botox στα μαλλιά αλλά και για την επαναστατική Brazilian Keratin θεραπεία του που τα ισιώνει και τα ενυδατώνει θεαματικά!(φωτό - βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ