Τι έπαθαν οι αθλητές του Ρίο και είναι γεμάτοι μελανιές;

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες οι μελανιές που έχουν πάνω τους οι αθλητές.

Τι είναι όμως αυτές οι περίεργες μελανιές που εμφανίζεται να έχουν αρκετοί αθλητές οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο;
Πριν ανησυχήσετε λοιπόν να σας πούμε ότι πρόκειται για σημάδια από τις παραδοσιακές «βεντούζες», θεραπεία στην οποία καταφεύγουν αθλητές, για να βοηθήσουν τους μύες τους να ανακάμψουν και να έχουν καλύτερη απόδοση.

Αυτή η πρακτική, που πολλοί έχουν δει τη γιαγιά τους να την εφαρμόζει γίνεται ζεσταίνοντας μικρές γυάλινες βεντούζες, οι οποίες στη συνέχεια τοποθετούνται πάνω στο δέρμα και ο ειδικός τις τραβά από το σώμα, για να χαλαρώσουν οι μύες.
Κάποιοι βέβαια εκφράζουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα αυτής της πρακτικής, αλλά ο κολυμβητής Φελπς έχει καταφύγει σε αυτήν τον τελευταίο καιρό. Και δεν είναι ο μόνος.

Αρκετοί αθλητές, κατά κύριο λόγο Αμερικανοί όπως και ο Αλεξ Ναντούρ της γυμναστικής, αλλά και από άλλες ομάδες που βρίσκονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχουν εμφανιστεί με αυτά τα χαρακτηριστικά μελανά σημάδια στο σώμα τους.
Πέρα από τους αθλητές, αρκετές διάσημες κυρίες τη χρησιμοποιούν. Το 2004, η Γκουίνεθ Πάλτροου είχε μιλήσει για αυτό, όταν εμφανίστηκε σε πρεμιέρα ταινίας έχοντας πάνω της τα σημάδια από βεντούζες. Ακολούθησαν άλλες, όπως η Βικτόρια Μπέκαμ και η Τζένιφερ Ανιστον.

Δείτε σε αυτό το βίντεο πως ακριβώς γίνονται οι βεντούζες:

Ομως, όπως φαίνεται και στο Ρίο, τώρα οι αθλητές έχουν αρχίσει να τη χρησιμοποιούν ευρέως. Ο Ναντούρ δήλωσε ότι η θεραπεία αυτή προσφέρει ανακούφιση από τους πόνους που προκαλεί η γυμναστική.

«Είναι το μυστικό που είχα φέτος όλη τη χρονιά και το οποίο με κράτησε υγιή. Είναι τα καλύτερα χρήματα που έχω ξοδέψει ποτέ. Με γλίτωσε από αρκετό πόνο», δήλωσε στη USA Today ο αθλητής της γυμναστικής.
Μάλιστα, ο αρχηγός της ομάδας των ΗΠΑ στο άθλημα, Κρις Μπρουκς, αποκάλυψε ότι πολλοί αθλητές έχουν αρχίσει να κάνουν «αυτοσχέδιες» βεντούζες.

Η διαδικασία βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Πριν από μερικούς μήνες η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Νάταλι Κάφλιν είχε δημοσιεύσει στο Instagram μία φωτογραφία, με τις βεντούζες πάνω της. «Γελάω γιατί πονάει τόσο πολύ», είχε γράψει.

Αλλά και ο Λευκορώσος κολυμβητής Πάβελ Σάνκοβιτς είχε ποζάρει με τα πόδια του καλυμμένα από βεντούζες.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ