Άλλα ήθη: Η νεότερη υπουργός της Σουηδίας παραιτείται επειδή την έπιασαν να έχει πιει.... μισή μπύρα!

Η νεότερη υπουργός στην ιστορία της Σουηδίας και ανερχόμενο πολιτικό αστέρι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ανακοίνωσε ξαφνικά πως παραιτείται από τη θέση της.

Η 29χρονη υπουργός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διά βίου Μάθησης Άιντα Χατζιάλιτς παραιτήθηκε αιφνίδια το Σάββατο επειδή την.. έπιασε το αλκοτέστ.  Η Χατζιάλιτς είχε περάσει το όριο των 0,20 γρ. ανά λίτρο αίματος, δηλαδή είχε πιει το ανάλογο λιγότερης από μισής μπύρας.

Η νεαρή πολιτικόςείναι πρόσφυγας από τη Βοσνία και είχε φτάσει στη Σουηδία στην ηλικία των πέντε ετών. Γυρίζοντας από δείπνο στην Κοπεγχάγη της Δανίας, η Τροχαία την σταμάτησε στη γέφυρα του Όρεσουντ (που συνδέει Δανία και Σουηδία). Στον έλεγχο αλκοτέστ, διαπιστώθηκε ότι είχε περάσει το όριο των 0,20 γρ. αλκοόλ ανά λίτρο αίματος. 

Έτσι, η συνείδησή της της επέβαλε την παραίτηση. «Επέλεξα να παραιτηθώ επειδή πιστεύω ότι αυτό που έκανα είναι σοβαρό» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το όριο είναι μάλλον χαμηλό σε σύγκριση με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα το χαμηλότερο όριο είναι 0,50 γρ. ανά λίτρο αίματος (ή 0,25 γρ. ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα). 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ