Απίστευτος Φάρα: Έπεσε, σηκώθηκε και πήρε το χρυσό στα 10.000 μ. πέφτοντας ξανά από χαρά!

Ένα ακόμα συναρπαστικό στιγμιότυπο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες χάρησε ο στίβος και ο Μο Φάρα.

Στους πρώτους γύρους του τελικού των 10.000 μέτρων ο Βρετανός δρομέας έχασε την ισορροπία του μετά από ένα σπρώξιμο. Δεν έχασε δευτερόλεπτο όμως. Αμέσως σηκώθηκε και συνέχισε να τρέχει τις επόμενες 16 στροφές, για να τερματίσει πρώτος (27.05.17) και να πέσει ξανά κάτω, αυτή τη φορά ηθελημένα και πανηγυρίζοντας.  Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον Μο Φάρα στο αγώνισμα, ο οποίος είχε αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης και στο Λονδίνο το 2012.

Δεύτερος ήταν ο Κενυάτης Πολ Τανούι (27.05.64) και το αργυρό πήγε στον Αιθίοπα Ταμιράτ Τόλα (27.06.26).

Τι τον έκανε να σηκωθεί; Η υπόσχεση που είχε δώσει στην κόρη του, όπως είπε. «Σκέφτηκα ''μην πανικοβληθείς, μην πανικοβληθείς''. Αναρωτήθηκα αν έχει τελειώσει η κούρσα για εμένα. Και απάντησα στον εαυτό μου ''όχι''. Είχα υποσχεθεί στην κόρη μου ότι θα πάω στο σπίτι ένα μετάλλιο και δεν μπορούσα να την απογοητεύσω. Σκέφτηκα την οικογένειά μου και συγκινήθηκα», είπε ο δρομέας, που στόχο έχει τώρα να κερδίσει και στα 5.000 μ., όπως είχε κάνει και το 2012.

 

 

Πηγή: Επεσε, σηκώθηκε και τους πήρε το χρυσό στα 10.000 μ. [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/283134/epese-sikothike-kai-toys-pire-hrys…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ