Τοp woman η Άννα Μπόθα 74 ετών! Αυτή η γιαγιά είναι η προπονήτρια του Νίκερκ που πήρε το χρυσό στα 400 μ.

Ο Γουέιντ Φαν Νίκερκ έγραψε ιστορία καθώς έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην κούρσα των 400 μέτρων και αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ έσπασε το στοιχειωμένο ρεκόρ που κατείχε ο Μάικλ Τζόνσον, με την εξωπραγματική επίδοση των 42,03 δευτερολέπτων!

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι πως ο Φαν Νίκερκ οφείλει πάρα πολλά σε μια υπέροχη 74χρονη γιαγιά που είναι η προπονήτρια του!

Η φοβερή και τρομερή γιαγιά ακούει στο όνομα Άννα Μπόθα. Ήταν κάποτε σπρίντερ και άλτρια του μήκους. Πέρυσι, η προπονήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής είπε στη «City Press» πως το πάθος της για τον στίβο είναι πολύ υψηλό για να σταματήσει την προπόνηση. Η ιδιαίτερη σχέση της με τον κλασσικό αθλητισμό κρατάει πέντε δεκαετίες.

Η στιγμή που μιλάει για τον Φαν Νίκερκ δείχνει το συναισθηματικό δέσιμο που έχει με τον νέο ρέκορντμαν των 400μ:

«Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι, αλλά έχω μεγάλη ευθύνη για να φτάσω αυτόν τον αθλητή σε σημείο να δείξει σε όλους, τις τεράστιες δυνατότητες του. Επίσης, θα πρέπει να προσπαθήσω να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ για να μην κάνω κάτι λάθος που θα μπορούσε να τον διαλύσει ψυχολογικά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η Μπόθα ξεκίνησε να προπονεί τον Νοτιοαφρικανό το 2012. Συναντήθηκε με τους γονείς του αθλητή και τους παρουσίασε ένα σχέδιο που σε λίγα χρόνια θα τον οδηγούσαν στην κορυφή. Παρόλα αυτά ο δρόμος στην αρχή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Τους τρεις πρώτους μήνες ο αθλητής αντιμετώπισε αρκετούς τραυματισμούς και η «σούπερ γιαγιά», ήταν αυτή που τον επανέφερε στον σωστό δρόμο με προσεκτική προπόνηση και αποθεραπεία. Τον βοήθησε τόσο να αφήσει πίσω του τα προβλήματα που τον δυσκόλευαν, όσο και να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ