Ζαχαριάδης: Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας βάρβαρος και άδικος φόρος

Για την υπερφορολόγηση και τον ΕΝΦΙΑ μίλησε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας βάρβαρος και άδικος φόρος».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί κατάργησή του, και αντικατάστασή του με άλλο δικαιότερο φόρο στα ακίνητα. «Προσπαθούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, για να έρθει μετά η ελάφρυνση των φόρων. Είμαστε σε κατάσταση αναγκαστική, βρισκόμαστε σε ειδική συνθήκη. Αυτό που οργανώνουμε από δω και πέρα θα είναι βιώσιμο και δίκαιο» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, δηλώνοντας ότι η ύφεση του β’ τριμήνου (-0,7%) ήταν οριακή και από το 2017 η χώρα εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης.

Παράλληλα σε νέο άνοιγμα στο λεγόμενο «Καραμανλικό στρατόπεδο» στη ΝΔ προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο οποίος εξήρε τη «μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο κ. Ζαχαριάδης έκανε λόγο για μια «σαφώς ηπιότερη διακυβέρνηση», σχολιάζοντας «πως δεν ήταν η ΝΔ του Καραμανλή η ΝΔ του κ. Βορίδη και του Γεωργιάδη, οι οποίοι έχουν κάνει στροφή στη ΝΔ προς λαϊκίστικη κατεύθυνση. Σε σειρά ζητημάτων είχε μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία από τη ΝΔ του Σαμαρά και το σχεδιασμό κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης ότι «υπάρχουν και κάποιες άλλες φωτεινές νησίδες στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης όπως τα ΚΕΠ στην περίοδο Σημίτη, και κάποιες άλλες στην περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ