Τραγωδία Αίγινα: Με τουλάχιστον 21 μίλια έτρεχε ο χειριστής του ταχύπλοου - Ο Λυκουρέζος αποσύρθηκε από συνήγορος υπεράσπισης

Ο 77χρονος χειριστής του ταχυπλόου που εμβόλισε την τουριστική λάντζα θα παραμείνει κρατούμενος ως την Παρασκεή, ημέρα μέχρι την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, όταν χθες το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά.

Στην κατάθεσή του ο 77χρονος φαίνεται να υποστήριξε χθες ότι το ταχύπλοο σκάφος που οδηγούσε έτρεχε με τουλάχιστον 21 μίλια. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο δράστης του δυστυχήματος υποστήριξε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μίλια την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» σύμφωνα με τον υπουργό. Πάντως την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από τον οδηγό του σκάφους.  

Αποσύρθηκε ο Λυκουρέζος από την υπόθεση

Η δήλωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου
Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.
 
Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. 

Ο τραγικός θάνατος του καπετάνιου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ –ΜΠΕ, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου καπετάνιου της τουριστικής λάντζας, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι' αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.
 
Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ