Τραγωδία Αίγινας: Άλλος οδηγούσε το ταχύπλοο; Συνόδευε νοσοκόμα τον 77χρονο χειριστή του μοιραίου σκάφους;

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στην Αίγινα, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

"Ο Στέλιος μεγάλωσε στη θάλασσα. Από μικροί είμαστε μέσα σε καΐκια. Ηταν έμπειρος χειριστής... Δεν πιστεύουμε τα όσα ακούμε για το ποιός οδηγούσε".

Αυτά λέει στον "Ελεύθερο Τύπο" ο Μίλτος Τρίμης, αδελφός του 56χρονου Στέλιου που έχασε τη ζωή του στην σύγκρουση του καϊκιού του με το ταχύπλοο στην Αίγινα.

Ο ίδιος αναφέρει πως "η λάντζα ήταν ένα μέτρο μεγαλύτερη από το ταχύπλοο. Ηταν εννιά μέτρα. Σκεφτείτε λοιπόν με τι ταχύτητα έτρεχε το ταχύπλοο για να προκαλέσει τέτοια ζημιά στο καΐκι του Στέλιου. Ο αδερφός μου πάντα πηγαίνει σιγά για να ευχαριστηθεί ο κόσμος το δρομολόγιο. Δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Αυτό που δεν μπορώ να πιστέψω ήταν ότι οδηγούσε ο 77χρονος. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας με προβλήματα υγείας να είχε αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα. Εκτιμώ ότι οδηγούσε άλλος και ανέλαβε την ευθύνη ο 77χρονος. Είχε άλλωστε το χρόνο να το σκεφτεί αφού διέφυγε μετά το περιστατικό. Ενδεχομένως ο χειριστής να ήθελε να κάνει φιγούρα περνώντας ξυστά από το καΐκι. Χάσαμε τον άνθρωπό μας τόσο άδικα".

Οι δηλώσεις αυτές του Μίλτου Τρίμη έρχονται να προστεθούν στα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό δυστύχημα,  ανάμεσα στα οποία για το μυστήριο που περιβάλλει τους υπόλοιπους επιβαίνοντας στο ταχύπλοο και για τον αν τελικά τον 77χρονο συνόδευε νοσοκόμα.

Είχε νοσηλευτεί πρόσφατα με σοβαρά προβλήματα υγείας

Όπως επισημαίνει ο επιστήθιος φίλος του, Νίκος Πτερούδης, μιλώντας στο protothema, ο χειριστής του ταχύπλοου είχε πάρει εξιτήριο από ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη, στο οποίο νοσηλευόταν με πρόβλημα πολλαπλών θρομβώσεων στα κάτω άκρα.

Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε στιγμή τον εγκέφαλο του ασθενή, που κινδυνεύει από στιγμιαία απώλεια συνείδησης έως και ανακοπή από εμβολή. 

Οι φίλοι του στην Αίγινα, γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας του, τον παρακαλούσαν να μην χρησιμοποιήσει το σκάφος, όπως και τη μοτοσικλέτα του, που, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί.

Μάλιστα, στο παρελθόν είχε πέσει πέντε φορές από τη μοτοσικλέτα και είχε τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ