Δυνατές πρεμιέρες αυτήν την εβδομάδα: Η Νικόλ Κίντμαν γίνεται η βασίλισσα της ερήμου & λάμπει στις οθόνες των σινεμά

Μια κωμωδία, μια περιπέτεια και ένα χαριτωμένο animation χαρακτηρίζουν αυτή τη θαμπή και ζεστή κινηματογραφική εβδομάδα του Αυγούστου. 

Η κωμωδία «Όλοι θέλουν από λίγο» και η επαγγελματική περιπέτεια «Ημέρα της Βαστίλης» θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον ενώ η Νικόλ Κίντμαν με ανατολίτικη αμφίεση και ψυχρό βλέμμα ίσως σαν κάνει να χαμογελάσετε συγκαταβατικά.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε Μεταγλωτισμένο Αnimation, ΗΠΑ / 2016

The Secret Life Of Pets
Σκηνοθεσία: Γιάροου Τσίνεϊ, Κρις Ρενό.

 

Τι Συμβαίνει:
Τι κάνουν τα ζώα μας όταν μένουν μόνα μέσα στο σπίτι;
Τα πάντα όλα! Ήρθε λοιπόν η ώρα να περάσουμε δυο ώρες με την σκοτεινή πλευρά των κατοικίδιων μας! Να δούμε πώς ζουν και πώς διασκεδάζουν όταν λείπουμε απ΄το σπίτι.
Η Κέιτι ζει στο πολυτελές διαμέρισμα της στο Μανχάταν με τον αγαπημένο της σκύλο Μαξ. Όλα κυλούν καλά μέχρι την ώρα που η Κέιτι φέρνει στο σπίτι τον Δούκα ένα τεράστιο σκύλο για να ζήσει μαζί τους. Η ζήλια του Μαξ χτυπάει κόκκινο. Όμως ο Δούκας δε μασάει και πολύ. Θα παρασύρει τον Μαξ σε ένα ταξίδι στην πόλη και μαζί θα ανακαλύψουν πολλά καινούργια πράγματα και ανάμεσα σε αυτά την αληθινή φιλία.
Φέτος το καλοκαίρι, ο Κρις Μελεντάντρι των Εγώ ο Απαισιότατος και Minions θα μάς γνωρίσει τον Μαξ, τον Δούκα, την Γκίτζετ, την Κλόη και τον Μελ, που από τη θαλπωρή των διαμερισμάτων τους, στην καρδιά του Μανχάταν, βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της
Νέας Υόρκης. Κι όλα αυτά, εξαιτίας του ανταγωνισμού που γεννιέται ανάμεσα στον «κατοικίδιο» Μαξ και τον Δούκα.
Από τις «Αριστογάτες» της Ντίσνει εδώ και πενήντα χρόνια το 70 περίπου, μέχρι σήμερα, η μυστική ζωή των κατοικίδιων ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα και πιο προσοδοφόρα κινηματογραφικά θέματα του Χόλιγουντ. Έτσι κατ’ ουσίαν, και στη περίπτωση του «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε», η παράδοση συνεχίζεται. Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι θεατές και να θυμούνται οι παλαιότεροι!

 

Η Βασίλισσα της Ερήμου Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Queen Of The Desert
Σκηνοθεσία: Βέρνερ Χέρτζοκ
Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τζέημς Φράνκο, Νταμιάν Λούις, Ρόμπερτ Πάντισον .

 

Τι Συμβαίνει:
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Γερμανό παλαίμαχο κινηματογραφιστή Βέρνερ Χέρτζοκ (73) που φτιάχνει ακόμα ένα φιλμ για τη γοητεία που εξασκεί η φύση πάνω στον άνθρωπο. 
Πρόκειται για έναν από τους σκηνοθέτες που μαζί με τον Φασμπίντερ και την Φον Τρόττα σημάδεψαν τον Γερμανικό Σινεμά. Ένα από τα αγαπημένα του θέματα ήταν πάντα η σχέση των απελπισμένων ηρώων με τη Φύση (Αγκίρε, Φιτσκαράλντο κλπ).
Αυτή τη φορά ο Χέρτζοκ αφήνει τις ζούγκλες και τα ποτάμια της Νότιας Αμερικής και κατευθύνεται στην Αραβική Έρημο κοντά στη Σαουδική Αραβία ακολουθώντας τα βήματα μιας αριστοκράτισσας βρετανής που περιηγείται τη χώρα μαζί με τον πιστό της υπηρέτη.
Η καυτή άμμος εμπνέει τη βρετανή γεροντοκόρη κ. Γερτρούδη Μπελ (Νικόλ Κίντμαν ) που ξεκινάει την καριέρα της σαν περίεργος εξερευνητής του έρωτα και της ερήμου και καταλήγει να γίνει κατάσκοπος της Αγγλίας στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής. Μια αληθινή ιστορία!
Η Νικόλ Κίντμαν με το ατίθασο γαλάζιο βλέμμα και το ξανθό καλοχτενισμένο μαλλί της θείας, περιορίζεται μόνο στις τριανταπέντε από τις εξήντα περίπου πόζες της πλούσιας και ακατάδεχτης γυναίκας που ξέρει και καταφέρνει να περάσει η ώρα χωρίς να το καταλάβουμε. 
Ο γηραιός κύριος Χέρτζοκ επαναλαμβάνει το λίγο βαρετό γερμανικό πλανάρισμο που ξέρει κι όλα στην ταινία τρέχουν ανέμελα και όπως γερμανικά πρέπει.
Σε κάποιο θερινό σινεμαδάκι μάλιστα με μια γρανίτα στο χέρι, η ώρα θα περάσει πολύ ευχάριστα βλέποντας τα ανατολίτικα τοπία με τις καμήλες και τους εγγλέζους διπλωμάτες να ερωτοτοτροπούν στο εξωτικά τοπία της Αραβίας. Στα αξιοσημείωτα της ταινίας και η παρά λίγο, γελοία παρουσία του Ρόμπερτ Πάντισον, σαν Λώρενς της Αραβίας!

 

Η Μέρα της Βαστίλης Περιπέτεια, ΗΠΑ / 2015

Bastile Day
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουότκινς
Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέλι Ράιλι

 

Τι Συμβαίνει:
To κλισε του αταίριαστου διδύμου, οι χιλιοπαιγμένες σεναριακές δομές του action film και το καταιγιστικό μονταζ τύπου Bourne βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 
Μια περιπέτεια που βγαίνει για να διασκεδάσει τους φίλους του είδους.
Ο Μάικλ Μέησον (Ρίτσαρντ Μάντεν) είναι ένας μετρ της μικροκλοπής. Ξαφρίζει του πάντες χωρίς να αντιληφθούν τίποτα τα θύματά του, παρά μόνο όταν είναι πλέον αργά. Μέχρι την ημέρα που θα κλέψει την λάθος τσάντα και θα μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών αλλά και της Interpol όταν η τσάντα ανατινάζεται προκαλώντας θύματα τριγύρω.
Καθώς προσπαθεί να απεμπλακεί από την υπόθεση, ένας πρώην πράκτορας της CIA (Ίντρις Έλμπα) θα βρεθεί στο δρόμο του. Τώρα οι δύο, ο καθένας από την άλλη μεριά του Νόμου, θα συνασπισθούν ώστε να οδηγήσουν τους τρομοκράτες στη δικαιοσύνη.
Περιπέτεια όπως την περιμένει κανείς, όπου ο Ίντρις Έλμπα μας κάνει μια περιεκτική επίδειξη των δυνατοτήτων του.

 

Σκοτεινές Ψυχές Δράμα, Γαλλία Ιταλία / 2014

Anime Nere
Σκηνοθεσία: Φραντζέσκο Μούντζι
Παίζουν: Μάρκο Λεονάρντι, Πεπίνο Ματζότα, Φαμπρίτσιο Φερακάνε, Μπάρμπορα Μπομπούλοβα, Άνα Φερούτζο, Γκιουζέπε Φούμο, Πασκουάλε Ρομέο, Βίτο Φατσιόλα, Αουρόρα Κατρότσι.

 

Τι Συμβαίνει:
Η ιταλική εκδοχή του σύγχρονου γκαγκστερικού φιλμ που είναι πιο μελαγχολικό και στοχαστικό από τη φανταχτερή στυλιζαρισμένη άποψη του αμερικανικού έπους του εγκλήματος. 
Μια ευρωπαική άποψη που μάλλον μας ταιριάζει περισσότερο.
Ο Λέο τρέφει λίγο σεβασμό για τις απλοϊκές συνήθειες του πατέρα του, αντίθετα θαυμάζει τους δύο μαφιόζους θείους του και τον αστικό τρόπο ζ ω ή τους. Όταν ο Λέο βάζει στο μάτι ένα τοπικό μπαρ μιας αντίπαλης οικογένειας, οι απερίσκεπτες κινήσεις του, αναμοχλεύουν μια βεντέτα τριών γενεών .
Η θλιβερή πραγματικότητα πίσω από τον κύκλο της βίας που ξεκινά από την εκδίκηση. Στο τέλος κανείς δεν θυμάται πώς ξεκίνησαν όλα. Αξιόλογη ταινία που θα αρέσει στους φίλους του είδους.

 

Όλοι Θέλουν Από Λίγο Κωμωδία, ΗΠΑ / 2016

Everybody Wants Some!!
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ
Παίζουν: Ζόι Ντόιτς, Τάιλερ Χέσλιν, Ράιαν Γκούσμαν, Γκλεν Πάουελ.

 

Τι Συμβαίνει:
Τέξας, δεκαετία του ’80. 
Εν μέσω παγκόσμιων αλλαγών, μια παρέα πρωτοετών κολεγιόπαιδων που παίζει μπέιζμπολ έρχεται σε επαφή με τις γνωστές κλίκες του αμερικάνικου πανεπιστημίου, τα ατελείωτα πάρτι και το ίδιο το αμερικάνικο όνειρο.
Τον Σεπτέμβριο του 1980 ο κόσμος είναι σε μεταβατικό στάδιο. Ο πρώην ηθοποιός και κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ronald Reagan, είναι ο αντίπαλος του προέδρου Jimmy Carter. Στην Ανατολική Ευρώπη οι εργάτες στήνουν σωματεία, αποδυναμώνοντας το καταπιεστικό καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης. Στο Southeast Texas State University, ένας πρωτοετής, ο Τζέικ Μπράντφορντ (Blake Jenner), κάνει τα πρώτα του βήματα προς την ενηλικίωση.
Το νέο κινηματογραφικό project του Richard Linklater μετά το αριστουργηματικό «Boyhood» και το γυρισμένο στην Ελλάδα «Before Midnight» είναι ένα νεανικό κολεγιακό φιλμ, καθώς και το πνευματικό σίκουελ της ταινίας ορόσημο των 90s, «Dazed and Confused». 
O δημοφιλής σκηνοθέτης με την αυθεντική ματιά παρακολουθεί το Σαββατοκύριακο μιας παρέας νεαρών καθώς ανακαλύπτουν τον κόσμο και κυρίως τον εαυτό τους κάπου στο Τέξας του 1980.
Νοσταλγικό και άτυπα φιλοσοφημένο, το «Everybody Wants Some» είναι μια περιπλάνηση στο παρελθόν με συνοδοιπόρο τον Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, ένα φρέσκο και ταλαντούχο καστ και ένα ροκ σάουντρακ που…σκοτώνει και αναστατώνει.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Blake Jenner (Glee), o Tyler Hoechlin (Teen Wolf), ο Austin Amelio (The Walking Dead, Knight of Cups), η Zoey Deutsch (Dirty Grandpa) και ο Wyatt Russell (22 Jump Street), γιος της Γκόλντι Χων και του Κερτ Ράσελ.

 

Κάτω από το Ηφαίστειο Δράμα, ΗΠΑ / 1984

Σκηνοθεσία : Τζον Χιουστον
Παίζουν: Άλμπερτ Φίνεϊ, Ζακλίν Μπισέ, Άντονι Άντριους.

 

Τι Συμβαίνει:
Η τολμηρή απόδοση του διάσημου αυτοκαταστροφικού μυθιστορήματος του Μάλκομ Λόουρυ που θεωρείται αριστούργημα, από τον μεγάλο Αμερικανό σκηνοθέτη Τζον Χιούστον.
Βρισκόμαστε στα 1939. Ο Πρόξενος, ένας σαραντάρης πρώην πρόξενος του Μεξικού που τον έχει παρατήσει η γυναίκα του, είναι παραδομένος στον αλκοολισμό και νιώθει μέσα του βαθιά την ανάσα του Ηφαιστείου και του Πολέμου σε ένα σύμπαν που είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.
Η πλοκή λαμβάνει όλη χώρα σε μια και μοναδική μέρα, τη γιορτή των Νεκρών. Τότε επιλέγει η γυναίκα του Υβόν (Ζακλίν Μπισέ) να ξαναγυρίσει κοντά του μετανιωμένη, να δει αν μπορούν να είναι πάλι μαζί. Εκεί είναι και ο αδελφός του Πρόξενου, ο Χιού, ένας γοητευτικός τυχοδιώκτης, ένας ήρωας Δονκιχωτικός, αλλά και ο παιδικός του φίλος κ. Λαρυέλ, το τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε τον χωρισμό με την γυναίκα του.
Ο Τζέφρεϊ Φίρμιν (Άλμπερτ Φίνεϊ) είπαμε είναι αλκοολικός κι απελπισμένος. Η αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά, όμοια με έναν παγκόσμιο χάρτη που καταρρέει, πηγάζει από τη λύπη που νιώθει για τα δυο πρόσωπα που έχουν εισβάλλει στη ζωή του καταστρέφοντάς την.
Η καθοδική πορεία του (που δεν μένει στιγμή χωρίς ποτό), αλλά και της Υβόν και του Χίου που τον ακολουθούν σε μια ξέφρενη εκδρομή κάτω από το Ποποκατεπέλτ, είναι τελικά τόσο ανθρώπινη και φιλοσοφική που καταντά σπαρακτική, ενω η επώδυνη ερμηνεία του βρετανού Φίνεϊ της δίνει μια ανθρώπινη συναισθηματική διάσταση που εντυπωσιάζει βαθιά τον θεατή.

 

Ξημερώνει Φίλμ Νουάρ, Γαλλία / 1939

Le jour se lève
Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Καρνέ
Παίζουν: Ζαν Γκαμπέν, Ζιλ Μπερί, Αρλετί, Μπερνάρ
Μπλιέ, Ζακλίν Λοράν

 

Τι Συμβαίνει:
O Φρανσουά δολοφονεί τον Βαλεντίν και κλειδώνεται στο δωμάτιό του, στην κορυφή του κτιρίου. Σε λίγο καταφθάνουν αστυνομικές δυνάμεις και περικυκλώνουν το κτίριο, περιμένοντας να ξημερώσει για να εφορμήσουν. 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Φρανσουά ανατρέχει νοερά στο παρελθόν και ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων που τον οδήγησαν στην παρούσα στιγμή.
Μια απόλυτα κλασική ταινία από τον Marcel Carné, πρωτοπόρο του φιλμ νουάρ. Βαθιά ανθρώπινη και ποιητικά ρεαλιστική με υπέροχες ερμηνείες, η ταινία "ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ" (Le Jour Se Lève, 1939) που αρχικά είχε απαγορευθεί από το καθεστώς του Vichy επί ναζιστικής κατοχής, επιστρέφει ψηφιακά αποκατεστημένη και χωρίς περικοπές!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ