Οι 6 κανόνες που οφείλουν να τηρούν οι χωρισμένοι γονείς

Ένα διαζύγιο είναι πάντα μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Εάν υπάρχουν και παιδιά, τότε η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Όταν ένας γάμος δεν πάει άλλο και υπάρχουν παιδιά, όλοι προσπαθούν περισσότερο να τον σώσουν. Αν όμως τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, είναι πάντα προτιμότερο ο καθένας να παίρνει το δρόμο του παρά να διαιωνίζεται μια καθημερινότητα όλο καυγάδες και φωνές. Πώς να χειριστούμε όμως τα παιδιά ;

 

Μην χρησιμοποιείτε τα παιδιά εναντίον του/της.
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα παιδιά σαν όπλο στον πόλεμο με τον άντρα σας ή τη γυναίκα σας.  Μην σχολιάζετε αρνητικά τον/την πρώην σας στα παιδιά σας. Εσείς μπορεί να μην θέλετε να τον δείτε μπροστά σας, για τα παιδιά σας όμως θα είναι πάντα ο πατέρας τους.

 

Απευθυνθείτε σε ειδικό
Εάν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση και δεν μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας, μη διστάσετε να πάτε σε έναν ειδικό. Συμβουλευθείτε το δικηγόρο σας, μάθετε τα δικαιώματά σας και βρείτε τον ειδικό που θα σας βοηθήσει.

 

Δημιουργείστε δυο σπίτια με θαλπωρή και αγάπη.
Τα παιδιά σας θα μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα σε δυο σπίτια. Συζητήστε με τον πατέρα τους πως θα κάνετε τη διαδικασία αυτή πιο ομαλή και αναίμακτη για όλους. Δημιουργήστε δυο σπιτικά γεμάτα ζεστασιά και αγάπη ώστε τα παιδιά να αισθάνονται ευπρόσδεκτα και ότι τα αγαπούν.

 

Μη δίνετε σημασία στα σχόλια και τις κακοπροαίρετες συμβουλές
Όλο και κάποιος καλοθελητής θα υπάρξει στην οικογένεια στη γειτονιά, στη δουλειά. Μη δίνετε καμία σημασία στις κριτικές, στα κουτσομπολιά και στην κακία. Προστατέψτε τα παιδιά σας, προσπαθήστε για το καλύτερο για αυτά και αφήστε τους γύρω σας να λένε την άποψή τους για το πώς και το γιατί.

Τα παιδιά σας πρέπει να είναι πάντα η προτεραιότητά σας
Ό,τι κι αν σας χώρισε, όσες διάφορες κι αν έχετε με τον/την πρώην, αφήστε τα στην άκρη για χάρη των παιδιών σας. Συμφωνήστε και εφαρμόστε το καλύτερο πλάνο και σχέδιο για τα παιδιά σας. Θα πρέπει να είναι και να αισθάνονται πάντα ότι είναι η προτεραιότητά σας. Θα πρέπει και οι δυο να είστε εκεί για το παιδί σας όταν σας χρειάζεται.

 

Μην τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά
Σίγουρα για να φτάσατε στο διαζύγιο προηγήθηκαν καυγάδες, διαφωνίες, φωνές και ίσως υστερίες. Τώρα με το διαζύγιο όμως μην τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά. Ό,τι κι αν έχει γίνει, όσο κι αν διαφωνείτε ή μισείτε ο ένας τον άλλο, προσπαθήστε να μην το βλέπουν τα παιδιά.

 

ΠΗΓΗ: Τsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ