5 μαγικοί τρόποι που θα διώξουν τον αρνητισμό και θα φέρουν το χαμόγελο στην ζωή σας!

Είναι αυτές οι μέρες που σηκώνεσαι με δυσκολία από το κρεβάτι, μετά από έναν ανήσυχο και σχεδόν κουραστικό ύπνο, δεν έχεις όρεξη για τίποτα, τα νεύρα σου είναι τεντωμένα και τίποτα δε σε γεμίζει. Τι πάει στραβά;

Η μία αρνητική σκέψη φέρνει την άλλη και χωρίς να το καταλάβεις, σου έχει γίνει συνήθειο. Οτιδήποτε σκέφτεσαι, υπερκαλύπτεται από ένα μαύρο σύννεφο – επιβάλλεται η πιθανότητα του χειρότερου σεναρίου.

 

Το αποτέλεσμα είναι η αποδυνάμωσή σου, ψυχική και σωματική. Για αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε 5 πραγματικά εργαλεία, που καλά θα κάνεις να αποκτήσεις στην κατοχή σου, για να φωτίσεις ξανά τις μέρες σου και να γεμίσεις όρεξη για τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα που σε περιβάλλουν.

 

Όταν έχεις ανάγκη από αγάπη, γίνε εσύ ο δότης αγάπης
Μια έξυπνη και αποτελεσματική αντιστροφή ρόλου: όταν νιώθεις μοναξιά και την απόλυτη ανάγκη να δεχτείς στοργή, δώσε εσύ στοργή σε κάποιον. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται μια μετατόπιση ανάγκης μέσα σου και γεμίζεις με τη χαρά τού να δίνεις. Θα νιώσεις καλύτερα, μεταφέροντας τρυφερότητα και αγάπη σε κάποιον, με όποιον τρόπο επιλέξεις, με αποτέλεσμα τα συναισθήματα του κενού και της έλλειψης να ατροφήσουν!

 

Άλλαξε αντικείμενο εστίασης
Θα χτίσω αυτή την προτροπή με ένα παράδειγμα: είσαι στο σπίτι και γκρινιάζεις ότι δεν έχεις τι να κάνεις. Πράγμα που σημαίνει ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχεις ένα καθαρό σπίτι, ένα φαγητό που σε περιμένει, είσαι καλά στην υγεία σου, δεν έχει συμβεί κάτι σοβαρό για να σε βγάλει από την “πλήξη” σου: τόσα πράγματα που προσπερνάς, επειδή εστιάζεις στην απραξία σου. Εστίασε στα καμουφλαρισμένα “καλά” και δραστηριοποιήσου.

 

Ξέχνα το χρόνο κάνοντας κάτι που σε ολοκληρώνει
Μόνο κάνοντας κάτι που σε γεμίζει, μπορείς να παρασυρθείς και να ξεχάσεις το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, αφήνεσαι σε μια δίνη προσωπικής ευχαρίστησης. Ζωγράφισε, μαγείρεψε, άκου την αγαπημένη σου μουσική, πες αντίο στον αρνητισμό γεμίζοντας με τροφή για την απόλαυσή σου.

 

Το κόλπο με το χαρτάκι
Μην ξεχνάς όσα έχουν πάει καλά ως τώρα. Κάθε φορά που σκέφτεσαι πως τα χειρότερα σε περιμένουν στη γωνία, χτίζεις έναν εχθρό που θα σου μαυρίζει κάθε σχέδιο για το μέλλον. Μπορείς λοιπόν να κάνεις το εξής κόλπο: κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, γράψε σε ένα χαρτάκι 3 πράγματα που πήγαν καλά. Αν το διατηρήσεις για μια εβδομάδα, θα μάθεις το μυαλό σου αυτόν το μηχανισμό, ώσπου στο τέλος θα το κάνει αυτόματα: θα σκέφτεται δηλαδή τα καλά, αντί για τα πιθανά άσχημα.

 

Μείνε πιστός στις προσωπικές σου “ρουτίνες”
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, εξηγείται. Έχεις ακούσει το “no news, good news”; Αυτό δίνει μια καλύτερη έννοια στη ρουτίνα. Επανεκτίμησε λοιπόν τις ιεροτελεστίες σου και μετάτρεψέ τες σε ρουτίνα. Κάθε πρωί περίπατο στη γειτονιά. Ή κάθε Παρασκευή σινεμά. Ή κάθε Κυριακή χαλάρωση ακούγοντας παλιούς δίσκους. Αυτές οι ρουτίνες θα γίνουν “πράγματα” που θα ανυπομονείς να υλοποιήσεις και θα διώξεις έτσι το εκνευριστικό αίσθημα “κενού” που σε αποδυναμώνει.

 

ΠΗΓΗ: tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ