Τα σενάρια και τα 3 βίντεο του μοιραίου δυστυχήματος που έστειλε στο θάνατο 4 ανθρώπους

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ελλάδα με το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας το απόγευμα της Κυριακής.

Όσο περνούν οι ώρες, ολοένα και περισσότερα στοιχεία αλλά και τραγικές ανθρώπινες ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

 

Στο νέο βίντεο που έχει τραβηχτεί από το αντίθετο ρεύμα, φαίνεται ο πατέρας να βγαίνει από την τουαλέτα και να βλέπει σοκαρισμένος την γυναίκα και το παιδί του να χάνονται.

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης Αποστολίας και του μικρού Παύλου, Υπάτιος, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι λίγα δευτερόλεπτα θα ήταν αρκετά για να κόψουν το νήμα της ζωής στα μέλη της οικογένειάς του.

 

H Porsche στην οποία επέβαινε ο γιος του ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο μάρκας Honda, οδηγώντας στον θάνατο και τους τέσσερις εμπλεκόμενους.

 

Τεσσάρων μηνών έγκυος η αδικοχαμένη γυναίκα;

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη μητέρα η οποία έχασε τη ζωή της. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ξάδερφος του συζύγου της, Γιώργος Κωνσταντινίδης, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, η γυναίκα ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα.

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

1)Σύμφωνα με το Έθνος το πρώτο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι αν η ταχύτητα της Porsche ήταν το μοιραίο λάθος του οδηγού.

2)Το δεύτερο σενάριο που ερευνάται είναι αν έσκασε το πίσω λάστιχο του αυτοκινήτου. Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας όταν το αυτοκίνητο τον προσπέρασε από αριστερά με ιλιγγιώδη ταχύτητα, βγήκαν καπνοί από τα λάστιχα και στο οδόστρωμα διασκορπίζονταν κομμάτια ελαστικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Alpha και του Star, τα λάστιχα ήταν της 48ης εβδομάδας του 2006.

3)Το τρίτο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι η μηχανική βλάβη.

4)Το τέταρτο σενάριο, αν και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, είναι η εμπλοκή και άλλου οχήματος.

5)Σε κάθε περίπτωση οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν ο νεαρός οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος η Τροχαία μελετά το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν κατά μήκος της εθνικής οδού. Παράλληλα έχει συλλεχθεί γενετικό υλικό από τις απανθρακωμένες σορούς για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

 

Η Porsche ήταν καταχωρημένη στο όνομα που αντιστοιχεί στον ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων.

Όπως όλα δείχνουν -και μένει να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά- οδηγός ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη. Σε αυτό συνηγορούν καταθέσεις από το περιβάλλον του θύματος και από υπάλληλο της εταιρείας της οικογένειας, που επιβεβαιώνει ότι παρέδωσε το αυτοκίνητο σε αυτόν.

 

Συνεπιβάτης στην Porsche ήταν 24χρονος φίλος του νεαρού. Οι δύο τους είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου σπούδαζαν, και φαίνεται πως κατευθύνονταν για ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχωβα.

 

Στο σταθμευμένο όχημα εντός του χώρου στάθμευσης βρίσκονταν μία 33χρονη μητέρα και το ανήλικο παιδί της, γεννημένο το 2014.

 

Ο σύζυγος της 33χρονης, που βρισκόταν στις τουαλέτες του χώρου στάθμευσης την ώρα του δυστυχήματος, είναι σε κατάσταση σοκ. Η αστυνομία θα πάρει κατάθεση από τον ίδιο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η οικογένεια ήταν κάτοικος Φαλήρου.

Από το συγκλονιστικό βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, με τη στιγμή που η Porsche μπαίνει εκτός ελέγχου στο πάρκινγκ, φαίνεται ότι στην εθνική οδό την ώρα του δυστυχήματος (4 το απόγευμα) δεν υπήρχε κίνηση και ίσως έριχνε ψιλόβροχο.

 

Από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό είναι εμφανές ότι η μοιραία Porsche κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ήταν εκτός ελέγχου (με τα πλάγια) όταν εισήλθε στο χώρο στάθμευσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ