Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Πύρρος Δήμας πρεσβευτής του Μουσείου Μπενάκη στην ηλεκτρονική εκστρατεία ανεύρεσης πόρων

Το Μουσείο Μπενάκη ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία του με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα και το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού που φέρει το όνομα του (φορέας σε προγράμματα αθλητισμού και εκπαίδευσης για παιδιά και νέους, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές και σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση).

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης γίνεται πρεσβευτής του Μουσείου Μπενάκη, με αφετηρία την έκθεση στην Αμερική του φωτογραφικού λευκώματος του 'Αλμπερτ Μάγιερ, από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 και την πρώτη ηλεκτρονική εκστρατεία ανεύρεσης πόρων (crowdfunding) του Μουσείου.

 

Φίλαθλοι και υποστηρικτές από όλο τον κόσμο μπορούν να ενισχύσουν την εκστρατεία crowdfunding μέσω της ειδικής σελίδας που δημιουργήθηκε για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, στη διεύθυνση https://give.classy.org/BenakiMuseumPyrrosDimas

Στόχος της εκστρατείας είναι η συγκέντρωση του ποσού των 100.000 δολαρίων για τη συνέχιση του ταξιδιού του λευκώματος σε τουλάχιστον τέσσερις πόλεις των Η.Π.Α, μέσα στο 2017.
Η έκθεση των φωτογραφιών φιλοξενήθηκε το 2016 στο Φοίνιξ της Αριζόνα, την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη με παρουσία τόσο στα Ηνωμένα Έθνη, όσο και στο γενικό προξενείο της Ελλάδας.

Το φωτογραφικό λεύκωμα του 'Αλμπερτ Μάγιερ, αποτέλεσε το ενθύμιο των αγώνων για τις βασιλικές αυλές της εποχής και για τα μέλη της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τους βομβαρδισμούς του 1945 που ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και κατέστρεψαν όλο του το αρχείο, το λεύκωμα με τις αυθεντικές φωτογραφίες έγινε πια σπάνιο και πολύτιμο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ