Ο εξαιρετικός Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Ψωμί με πατάτα, κολοκυθάκι και τσένταρ

Ψιάξτε το εύκολα και γρήγορα με οδηγίες του Άκη!

Συστατικά
500 γρ. πατάτες μίνι νέας εσοδείας ή κανονικές καθαρισμένες
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σακουλάκι μαγιά
2 κολοκυθάκια φρέσκα
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
λίγα κλαδάκια θυμάρι ή ρίγανη
180 - 200 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ. σούπας ελαιόλαδο και έξτρα για άλειμμα
αλάτι, πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν για τουλάχιστον 12-15 λεπτά ελέγχοντάς τες με ένα μαχαίρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι. Ρίχνουμε και το αλεύρι χωρίς να ανακατέψουμε, ώστε να μείνει κάτω το νερό και να καλύψει το αλεύρι για να " δουλέψει " η μαγιά. 
Παίρνουμε τις μισές πατάτες, τις οποίες μπορούμε τις ξεφλουδίσουμε ή και όχι, και το ένα κολοκυθάκι και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι μαζί και το μισό τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι διαστάσεων 20 x 30 εκ. και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να δυπλασιαστεί ο όγκος του.
Οταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγη ρίγανη σκορπίζουμε το δεύτερο κολοκυθάκι και τις υπόλοιπες πατάτες, που είναι κομμένα σε ροδέλες, και το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 - 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ