Ορέστης Φαίδων Τσανγκ: Όλη η ζωή του Κινέζου Δράκου του Survivor με τις υψηλές γνωριμίες! Φώτο, βίντεο

Ο Ορέστης Φαίδων Τσανγκ είναι 27 χρονών, γεννήθηκε στη  Θεσσαλονίκη και σπούδασε Αγροτική Ανάπτυξη και Διοίκηση Αγροτικών Επιχειρήσεων.

Η μητέρα του, στέλεχος σε κρατική επιχείρηση της Κίνας, ταξίδευε και της άρεσε η Θεσσαλονίκη όπου το 1989  αποφάσισαν να εγκατασταθούν  με το σύζυγό της. Εκείνος γιατρός της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής αλλά το πτυχίο του δεν  αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, συνάντησε  εμπόδια στην εισαγωγή βοτάνων από την Κίνα και κατέληξαν οικογενειακώς έμποροι . 

 

Ο Ορέστης  πήρε ελληνική υπηκοότητα μετά την κτήση της από τη μητέρα του, έγινε πρόσκοπος, ναυτοπρόσκοπος, ιστιοπλόος, σκακιστής, μουσικός, έφτασε πρωταθλητής και βαλκανιονίκης στην ιστιοπλοΐα με τα ελληνικά χρώματα, 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων . «Ως 6ος στο Παγκόσμιο, είχα πολλά μόρια και θα μπορούσα να πάω πανεπιστήμιο, Γυμναστική Ακαδημία.

Ωστόσο, προτίμησα το ΤΕΙ Αγροτικής Οικονομίας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει τρομερά περιθώρια να αναπτύξει τον πρωτογενή τομέα της. Μπορεί να εξάγει παντού τα προϊόντα της. Πιστεύω ότι, στην κρίση, αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω . Ωστόσο τελευταία εκανε και εισαγωγή μαγιό ενώ οι γονείς του εισάγουν και πωλούν ημιπολύτιμους λίθους . 

 

Τακτικά εργάζεται ως freelancer μεταφραστής της κινέζικης γλώσσας ενώ  έγινε ο πρώτος  επίσημος διερμηνέας της κινεζικής γλώσσας μπροστά από  τον Τύμβο του Μαραθώνα εξού  και οι φωτογραφίες με τον Ηλία Ψινάκη . 

Ο ίδιος κάνει πρωταθλητισμό στην ιστιοπλοΐα (6η θέση  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ενώ η  «υπεύθυνη» για τη συμμετοχή του ήταν η αδελφή του. Η Μαρία Τσανγκ είναι πρωταθλήτρια κολύμβησης και μια κούκλα.

Σε συνέντευξη της στο Down Town η όμορφη Κινεζο -Θεσσαλονικιά είπε: 

 

Πρόσφατα με ενημέρωσαν ότι το αγόρι της Ελισάβετ Δοβλιατίδου έκραξε τον αδερφό μου. Έγραψε: «Μεγαλύτερη πουτ…α από τον Κινέζο δεν υπάρχει». Ζούμε σε μια χώρα που μπορείς να πεις ελεύθερα την άποψή σου. Το θέμα είναι ο τρόπος που τη λες. Άλλοι έχουν τρόπους, άλλοι δεν έχουν. Ο τρόπος που εκφράζεσαι δείχνει και ποιος είσαι πραγματικά. Δεν μπορώ να υπολογίσω την άποψη κάποιου τρίτου που δεν γνωρίζει τον αδερφό μου ως προσωπικότητα.

Από πότε το να είναι ένας άνθρωπος ήρεμος και ψύχραιμος θεωρείται ότι είναι σιγανοπαπαδιά; Αν τον νευριάσει κάτι το δείχνει και αυτό φάνηκε και στο επεισόδιο που υπήρξε ένας διαπληκτισμός με την Ελένη. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι δεν φαίνονται όλα στις κάμερες».

Τι είχε δηλώσει ο Φαίδων Ορέστης πριν 3 χρόνια; "Δεν είμαστε η χαμένη γενιά! Ίσα-ίσα, πιστεύω ότι είμαστε η τυχερή γενιά! Το να τα έχεις όλα έτοιμα στρωμένα, δεν είναι αυτό η ζωή. Έχω άλλα πρότυπα στο μυαλό μου. Και λόγω του πρωταθλητισμού, είμαι της λογικής ότι για να πας μπροστά χρειάζεσαι τρία πράγματα: practice, practice και practice. Χωρίς προπόνηση, διαρκή εξάσκηση, δεν προοδεύεις.».

Για τον Ορέστη, «η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά σε πολλούς τομείς. Είναι κρίση το ότι καθόμαστε και σκεφτόμαστε μόνο διακοπές! Πρέπει να σκεφτόμαστε πώς να κάνουμε την κρίση ευκαιρία, αντί να λέμε ότι η κρίση φταίει για όλα κι ότι όλοι φταίνε για την κρίση. Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε την ευκαιρία και να μην περιμένουμε την ευκαιρία. Δεν θα έρθει από μόνη της. Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.».

Ποιός είπε ότι ο Ορέστης δεν είναι ένας Survivor με δύναμη Κινέζικου δράκου; 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ