Την ονομάζει... the secret sauce ο Άκης Πετρετζίκης και μας την αποκαλύπτει βήμα -βήμα

Ένα ιδιαίτερο πιάτο που θα το λατρέψετε...

Συστατικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 μικρό κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
250 γρ. καστανή ζάχαρη
180 ml νερό
270 ml χυμό ανανά
100 ml σάλτσα τεριγιάκι
35 ml Jack Daniels
xυμό από 1 λεμόνι
½  κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε το νερό, τον χυμό ανανά και την σάλτσα τεριγιάκη. Αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι το μείγμα να βράσει και να μείνει η μισή ποσότητα στο τηγάνι.
Τέλος, προσθέτουμε το Jack Daniels, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε στη φωτιά για 10- 15 λεπτά μέχρι να γίνει η σάλτσα μας σαν ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ