Οργή & μηνύσεις από το Ίδρυμα Κακογιάννη για την παράσταση «... και Ιουλιέτα» -:Ήταν στοχευμένη απάτη»

Το Ιδρυμα κάνει λόγο για «στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου» στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation)»

Στο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης αναφέρεται ότι «οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της».

 

Κατόπιν αυτών, ο Ιδρυμα «προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του»

 

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι κοινές φωτογραφίες του Ανγκ Λι (που σύμφωνα με τα ως τότε δεδομένα ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης) και της πρωταγωνίστριας Πέμυς Ζούνη, αποκαλύφθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα φωτομοντάζ.

 

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, με επιστολή του στις 20 Φεβρουαρίου, διευκρίνιζε μεταξύ άλλων ότι προώθησε «το φωτογραφικό και λοιπό προωθητικό υλικό που παρέλαβε από την κ. Ζούνη και την εταιρεία παραγωγής της εν λόγω παράστασης», καθώς και ότι είχε προχωρήσει «στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να παρασχεθούν οι οφειλόμενες απαντήσεις και επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω ενέργειά του».

 

Την προηγούμενη βδομάδα η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη ζήτησε «συγγνώμη» με επιστολή της, αναφερόμενη, τόσο στην υπόθεση των κοινών φωτογραφιών με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι (στην επιστολή παραδέχτηκε ότι συναίνεσε στη δημοσιοποίηση επεξεργασμένων φωτογραφιών, πιστεύοντας ότι είχαν αποσταλεί από τον σκηνοθέτη), όσο και στο γεγονός ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης, καθώς η συνεργασία της με τον διάσημο σκηνοθέτη δεν φαίνεται να έγινε ποτέ.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιδρύματος έχει ως εξής:

«Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του στις 20 Φεβρουαρίου του 2017, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το υλικό δημοσιότητας της παραγωγής - παράστασης «… και Ιουλιέτα», που φιλοξενήθηκε στο Θέατρό του, δρομολόγησε σειρά ενεργειών για την πλήρη διαλεύκανση όλων των συνθηκών υλοποίησης της παραγωγής.

 

Αρχικώς ανατέθηκε στην εξειδικευμένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας TRUST-IT η διενέργεια εκτεταμένης έρευνας και η σύνταξη πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τα αντικειμενικά δεδομένα της εν λόγω παραγωγής.

 

Σύμφωνα με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που παραλάβαμε, έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου, στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation).

 

Οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της.

 

Κατόπιν αυτών, το Ίδρυμα προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του.

 

Για κάθε περαιτέρω εξέλιξη θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr