Στην Ιερουσαλήμ ο Αλέξης Τσίπρας: Ο Πανάγιος Τάφος παραδόθηκε ξανά στους προσκυνητές - Φώτο, βίντεο

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου.

Παρών κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης ήταν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Την τελετή παρακολούθησαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας.

Η τελετή έγινε μπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, τον οποίο έχουν την ευθύνη να διαφυλάσσουν οι Τρεις Θρησκευτικές Κοινότητες -το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμένικο Πατριαρχείο.

Στη συνέχεια, παρουσία του Πρωθυπουργού, η επιστημονικώς υπεύθυνη των εργασιών Τ. Μοροπούλου παρουσίασε το έργο στην αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Τον Οκτώβριο του 2016, επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχουν αναλάβει την αναστήλωση και αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, σήκωσαν μετά από αιώνες την "ταφική πλάκα του Ιησού". Κάτω από αυτή βρέθηκε "μια πλάκα μάλλον σταυροφοριακή - αυτό τεκμαίρεται από τον χαρακτηριστικό σταυρό των Σταυροφοριών που φέρει επάνω της. Και από κάτω βρήκαμε την κλίνη του βράχου που θεωρείται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού" όπως είχε δηλώσει η καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου, επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας. 

Οι εργασίες της διεπιστημονικής ομάδας για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016 μετά από πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αφού εξασφαλίστηκε η συμφωνία και των άλλων δύο θρησκευτικών κοινοτήτων που χειρίζονται τον Πανάγιο Τάφο, του Τάγματος των Φραγκισκανών και του Πατριαρχείου των Αρμενίων στα Ιεροσόλυμα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ