Πανικός στη ζήτηση για δίδυμα λένε οι γυναικολόγοι: Αιτία η δημοσιότητα των αναμενόμενων διδύμων από Κλούνεϊ & Μπιγιονσέ

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια ζητάνε δίδυμα σύμφωνα με τη Dr. Lora Shahine, ιατρό στην μονάδα γονιμότητας Pacific Northwest Fertility στις ΗΠΑ, επηρεασμένα από τις διασημότητες.

Τον προηγούμενο μήνα το ζεύγος Beyonce – Jay Z ανακοίνωσε ότι περιμένουν δίδυμα και λίγο αργότερα ήρθε η σειρά του ζεύγους Clooney να ανακοινώσουν το ίδιο.

 

Σύμφωνα με η Dr. Shahine, μια εβδομάδα αργότερα, σχεδόν όλες οι υποψήφιες μητέρες ζήτησαν μεταφορά δύο εμβρύων και δίδυμα. Ωστόσο η Dr. Shahine προειδοποιεί ότι η εγκυμοσύνη διδύμων αυξάνει τις πιθανότητες για διαβήτη κύησης, καρδιακά προβλήματα και καισαρική τομή, ενώ και για τα μωρά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόωρου τοκετού και εγκεφαλικής παράλυσης.

«Στόχος μας είναι ένα υγιές μωρό τη φορά» υπογραμμίζει η Dr. Shahine. Την αντίληψη αυτή ενισχύει και η Dr. Amy Criniti, ιατρός στο Ιατρικό Κέντρο Αναπαραγωγής του Seattle. «Όλες οι εγκυμοσύνες διδύμων ενέχουν αυξημένους κινδύνους. Ο στόχος μας είναι μια υγιής μητέρα, ένα υγιές παιδί και μια υγιής οικογένεια».

 

Η ίδια τονίζει ότι η μεταφορά ενός εμβρύου αυξάνει τις πιθανότητες για επίτευξη εγκυμοσύνης απ’ότι η μεταφορά περισσότερων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ